Η Τουρκία θέλει τώρα να συζητήσει με το ΝΑΤΟ την αγορά των S-400

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Ιανουάριος 9, 2022. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Η Τουρκία είναι έτοιμη να συζητήσει με το ΝΑΤΟ τις ανησυχίες για την αγορά των ρωσικών S-400 , τις δυσκολίες στη χρήση του συστήματος με μαχητικά F-35 , δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, γράφει το Ria Novosti.

“Λέμε: ας μιλήσουμε και ας αποφασίσουμε. Θα εξηγήσουμε γιατί αγοράσαμε τους S-400. Δεν απειλεί κανέναν. Εάν προκαλεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία όταν χρησιμοποιείται με μαχητικά F-35, ας μιλήσουμε και ας το αποτρέψουμε. Εάν χρειαστεί, μπορείτε να συγκαλέσετε το ΝΑΤΟ. Αυτή είναι η άποψή μας. Πρέπει να προστατεύσουμε 84 εκατομμύρια και 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα της πατρίδας μας από αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις», δήλωσε ο Ακάρ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν σύμβαση για την προμήθεια τεσσάρων τμημάτων του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας S-400 ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017, οι παραδόσεις στην τουρκική πλευρά πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι-φθινόπωρο του 2019.

Το συμβόλαιο περιελάμβανε μια επιλογή για ένα ακόμη πακέτο συντάγματος S-400. Στα τέλη Αυγούστου 2021, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν είχε καμία αμφιβολία για την αγορά ενός δεύτερου συντάγματος S-400 από τη Ρωσία.

Ria.ru

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα