Η Τουρκία επιμένει ότι η Ελλάδα προκαλεί την ένταση: «30 παραβιάσεις του εναερίου χώρου μας»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Την ελληνική πλευρά εξακολουθεί να παρουσιάζει η Τουρκία ως υπεύθυνη για την κλιμακούμενη ένταση των τελευταίων ημερών. Το μπαράζ των τουρκικών υπερπτήσεων, που οδήγησε στην έντονη και πολυεπίπεδη αντίδραση της Αθήναςαποδόθηκε χθες από την Άγκυρα σε «απάντηση» της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στις «προβοκατόρικες πτήσεις και παραβιάσεις που είχαν προηγηθεί εκ μέρους της ελληνικής πλευράς κοντά στις τουρκικές ακτές».

Τουρκικές πηγές ασφαλείας κινήθηκαν σήμερα σε ανάλογο μήκος κύματος, μιλώντας, μάλιστα για 30 παραβιάσεις από την ελληνική πλευρά το τελευταίο τριημέρο και υποστηρίζοντας ότι 22 εξ αυτών κατεγράφησαν χθες, Πέμπτη.

«Από τα τουρκικά μαχητικά δόθηκε πολλαπλάσια απάντηση στα ελληνικά εναέρια μέσα που συνέχισαν και χθες τις παραβιάσεις τους», σημείωναν χαρακτηριστικά, ενώ ανέφεραν ότι ελληνικές κινήσεις έχουν καταγραφεί στα τουρκικά ραντάρ.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις της Τουρκίας στο πλαίσιο της Ουκρανίας, ειδικά οι εξελίξεις στη διεθνή σκηνή, έχουν προκαλέσει μεγάλη δυσφορία στην ελληνική πλευρά. Η Ελλάδα, που βλέπει κάθε επιτυχία της Τουρκίας ως δική της αποτυχία, προσπαθεί να εφαρμόσει στημένες προκλήσεις», ανέφεραν, μεταξύ άλλων, προσθέτοντας:

«Η πλευρά  που προσπαθεί να αυξήσει την ένταση στο Αιγαίο είναι η Ελλάδα, τα αρχεία ραντάρ διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της Ελλάδας, η οποία προσπαθεί να δείξει την Τουρκία ως επιτιθέμενη. Η Ελλάδα είναι αυτή που ξεκινά τις παραβιάσεις και επιδεικνύει επιθετικές συμπεριφορές. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε την ασφάλειά μας και τα δικαιώματά μας, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντά μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, με αποφασιστικότητα, χωρίς να επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός».
“Καθημερινή”
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα