Η Τουρκία βομβαρδίζει κουρδικά χωριά στη βορειοδυτική Συρία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κούρδοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν το τουρκικό πυροβολικό ότι βομβαρδίζει τα χωριά Μαραανάζ, Βιλάτ αλ Καντί και Σεΐχ Ίσα, στην ανατολική περιοχή της επαρχίας Αφρίν, εισβάλλοντας στο συριακό έδαφος.

Το δημοσίευμα του Ara News σημειώνει ότι τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν τον βομβαρδισμό.

«Ο τουρκικός στρατός και οι συνεργαζόμενοι με αυτόν τρομοκράτες, βομβάρδισαν  την ανατολική επαρχία Αφρίν τη Δευτέρα το βράδυ και οι επιθέσεις συνεχίζονται μέχρι σήμερα», ανακοίνωσε η κουρδική οργάνωση YPG.

Ωστόσο, είναι ασαφές εάν οι βομβαρδισμοί αυτοί ήταν αποτέλεσμα μάχης μεταξύ Κούρδων μαχητών και μαχητών υποστηριζόμενων από την Τουρκία.

«Που είναι η κατάπαυση του πυρός, εάν ο τουρκικός στρατός επιτίθεται κατά των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας – YPG», δήλωσε ο Ιλχάμ Αχμέντ, ανώτερος Κούρδος αξιωματούχος, καλώντας τη Ρωσία να καταδικάσει τις παραβιάσεις.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η Τουρκία προχωρεί την ανέγερση τείχους από σκυρόδεμα, με το πρόσχημα της διακοπής της παράνομης διέλευσης κατά μήκος των 900 χιλιομέτρων συνόρων της με τη Συρία.

Ωστόσο, οι Κούρδοι αξιωματούχοι στη Συρία, υποστηρίζουν ότι το τείχος χτίζεται για να αποκοπεί η επαφή των Κούρδων της Συρίας με τους ομογενείς στην Τουρκία.

http://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα