Η Τουρκία βάζει πόδι στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, συγκροτώντας κοινό κέντρο επιχειρήσεων με τους Ρώσους! Συμφωνία των υπουργών Άμυνας Ακάρ και Σοϊγκού, υπό τις ‘ευλογίες’ του Ερντογάν και του Πούτιν!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Της σύνταξης του europost.gr

Όπως είχε προβλέψει το europost.gr η Ρωσία πρόδωσε τελικά τις ελπίδες των Αρμενίων ότι θα τιμούσε την Συμφωνία Αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Ερεβάν και θα προστάτευε τον Χριστιανικό Αρμενικό πληθυσμό του Ναγκόρνο-Καραμπάχ από τον ασφυκτικό κλοιό των Αζέρικων στρατευμάτων.

Και ναί μεν, ο Πούτιν ανέπτυξε Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις για να μην σφαγιαστούν οι Αρμένιοι του Ναγκόρνο-Καραμπάχ από τα στρατεύματα εισβολής των Αζέρων, αλλά οδήγησε τους Αρμένιους στην υπογραφή μιας ταπεινωτικής συνθηκολόγησης, με την οποία συμφώνησαν να συρρικνώσουν την Αρμενική παρουσία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και να παραδώσουν εδάφη, που κατείχαν στους Αζέρους.

Αλλά δεν έφταναν αυτά! Ήλθαν και τα χειρότερα! Η Ρωσία, με Συμφωνία που υπέγραψαν οι υπουργοί Άμυνας των δυο χωρών, Σοϊγκού και Ακάρ, έβαλε και τους Τούρκους στο ‘παιχνίδι’, δηλαδή αποδέχτηκε να δημιουργηθεί στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ κοινό Ρωσο-Τουρκικό κέντρο επιχειρήσεων, το οποίο (δήθεν) θα ελέγχει την εφαρμογή της ‘Συμφωνίας Ειρήνευσης’ (Διάβαζε την Συμφωνία ταπεινωτικής συνθηκολόγησης) της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν!

Με άλλα λόγια ο Χριστιανός Ορθόδοξος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν επέτρεψε στον Ερντογάν να πατήσει την τουρκική στρατιωτική αρβύλα μέσα στα ιερά εδάφη των Αρμενίων, δρομολογώντας δραματικές εξελίξεις και ανοίγοντας τον δρόμο για την σταδιακή εκρίζωση των Χριστιανών Αρμενίων από την περιοχή του Καραμπάχ, την οποία θα επιδιώξει με κάθε τρόπο η Τουρκία, όπως έχει ήδη δηλώσει δημόσια ο ίδιος ο Ερντογάν!

https://europost.gr/toyrkia-vazei-podi-nagkorno-karampach-sygkrotontas-koino-kentro-epicheiriseon-toys/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα