Η Τουρκία απειλεί για το άσυλο: Μπορεί να μην μείνει χώρα για να προστατεύσετε

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ
Φωτογραφία: Εurokinissi

Απειλές της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας, με αφορμή την παροχή ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, εκτόξευσε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Χακάν Τσαβούσογλου.

Με μηνύματα που ανέβασε στο Twitter, ο συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (είχε ταξιδέψει και στην Ελλάδα στην πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν -Στην πάνω φωτογραφία δίπλα στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση) αναφέρεται στο θέμα των Τούρκων αξιωματικών, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουν αντιληφθεί πόσο μεγάλος κίνδυνος είναι για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό κάθε μέλος της FETÖ που αφήνεται ελεύθερο», προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως «δεν ωφελεί κανέναν μια εικόνα της Ελλάδας στην οποία συνωστίζονται οι τρομοκράτες».

Σε άλλο μήνυμα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τονίζει πως «εμείς έχουμε χρέος να τους προειδοποιήσουμε από τώρα φιλικά, αλλά η  απόδοση ασύλου δεν είναι καθόλου φιλική στάση» και προσθέτει σε άκρως επιθετικό ύφος ότι «οι τρομοκράτες που αφήσατε ελεύθερους σήμερα είναι σαν δυναμίτης έτοιμος να εκραγεί και όταν εκραγεί μπορεί να μην μείνει χώρα για να προστατεύσετε».

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Χακάν Τσαβούσογλου

Κυβερνητικές πηγές για Τσαβούσογλου: Να σκέφτεται πριν μιλήσει

Με ένα ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο απάντησε η κυβέρνηση στις δηλώσεις Τσαβούσογλου καλώντας επί της ουσίας τον Τούρκο αξιωματούχο «να μετρά τις κουβέντες του» και όπως σημείωναν κυβερνητικές πηγές χαρακτηριστικά «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ.Τσαβούσογλου προκαλεί με δηλώσεις και ενέργειες του. Του ευχόμαστε στο νέο έτος, εφόσον θέλει να τιμά την θέση που κατέχει να σκέφτεται και μετά να ομιλεί».

 iefimerida.gr

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επωνυμος ειναι ο καταγομενος απο την Ραγαδα -Ροδοπης, Ελληνομουσουλμανος (σιγουρα διατηρει και την Ελληνικη υπηκοοτητα) κ. Χακαν Τσαβουσογλου, γιατι του απαντουν ανωνυμες Ελληνικες κυβερνητικες πηγες;;; . Μηπως τον προκαλεσουν και πραγματοποιησει την απειλη του οτι, δεν θα υπαρχει Χωρα-Ελλαδα ,για να προστατευσουμε -εμεις οι Ελληνες- , εξυπονοωντας οτι θα μας σκλαβωσουν παλι;;;. Και αυτο δεν συνιστα απειλη , για προφυγη στον ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.;;;.. Ειπαμε να τους ”βοηθησουμε” σαν καλοι γειτονες. αλλα να μας εξευτελιζουν κιολας;;;. Αυτο παει πολυ. Καλη χρονια -εστω και δυσκολη.

  2. Ωραίες οι ντελαμαγκιέν δηλώσεις από το keyboard, αλλά όταν θα γίνει το μπαμ σε κανα Καστελόριζο, τότε να δω τον Τσίπα που θα ψάχνει τον Trump στο τηλέφωνο.

    Όσο για το παραμυθάκι ότι όλες αυτές οι κλιμακούμενες προκλήσεις απευθύνονται στο εσωτερικό ακροατήριο της Τουρκίας, καλό αλλά δεν έχει δράκο.

    Πρέπει να είναι χαζός κανείς για να μη βλέπει που το πάει η Τουρκία. Αρκεί μια προβοκάτσια στη Θράκη και θα έχει τη δικαιολογία που ψάχνει για να μπουκάρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα