Η Τουρκία έθεσε επίσημα στις διερευνητικές θέματα αποστρατικοποίησης, γκρίζων ζωνών και εναέριου χώρου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Επιβεβαίωση pronews.gr

Παρά τις βεβαιώσεις της Αθήνας, ότι δηλαδή Ελλάδα και Τουρκία θα συζητήσουν μόνο για την οριοθέτηση ΑΟΖ, η Άγκυρα έθεσε επίσημα θέματα όπως η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, θέματα γκρίζων ζωνών και εναέριου χώρου.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, έπειτα από 3,5 ώρες, οι οποίες έλαβαν χώρα στο Παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη.

Το pronews.gr επιβεβαιώθηκε, καθώς παρά τα όσα υποστήριζε η κυβέρνηση η ατζέντα της Άγκυρας ήταν να συζητηθούν όλα τα θέματα, όπως η αποστρατικοποίηση των ζωνών και οι γκρίζες ζώνες.

Τα θέματα που έθεσε η τουρκική αντιπροσωπία 

Η τουρκική αντιπροσωπία έθεσε στους Έλληνες συνομιλητές της θέματα όπως η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, θέματα γκρίζων ζωνών, δηλαδή νησιά που δεν έχουν ονομαστικά ανατεθεί στην Ελλάδα, θέμα εναέριου χώρου και ζήτησαν την δημιουργία μηχανισμού για το προσφυγικό.

Ήταν ο 61ος γύρος των λεγόμενων διερευνητικών επαφών που συμφωνήθηκε να επανεκκινήσουν προκειμένου να επιχειρηθεί η συζήτηση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας για τα φλέγοντα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου με αιχμή την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στις συζητήσεις από τους πρέσβεις Παύλο Αποστολίδη και Αλέξανδρο Κουγιού  και την κυρία Ιφιγένεια Καναρά και η Τουρκία από τον μόνιμο υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ, τον Μπαρίς Καλκαβάν και τον διευθυντή αεροναυτικών θεμάτων του τουρκικού ΥΠΕΞ Τσαγατάι Ερτσίγες.

Κατά πληροφορίες, στις συζητήσεις παρέστη και ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να έχει διασαφηνιστεί αν συμμετείχε σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης. Περίπου στις 16:00 το μεσημέρι της Δευτέρας, η ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία αναμένεται να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος της επιστροφής στην Αθήνα.

Ακολούθως, σήμερα ή αύριο, οι πρέσβεις Αποστολίδης και Κουγιού αναμένεται να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια (ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για συναντήσεις με την ηγεσία της Κομισιόν και τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ) για τις τουρκικές θέσεις όπως παρουσιάστηκαν στις τρίωρες συζητήσεις της Κωνσταντινούπολης.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/957297_epivevaiosi-pronewsgr-i-toyrkia-ethese-themata

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα