Η Τουρκία άφησε ελεύθερο ζευγάρι από το Ισραήλ που κατηγορείτο για κατασκοπεία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι αρχές της Τουρκίας άφησαν ελεύθερο ισραηλινό ζευγάρι που είχαν συλλάβει και κατηγορούσαν για κατασκοπεία διότι φερόταν να φωτογράφισε την κατοικία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια εκδρομής στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ σήμερα.

Ο Ναφτάλι Μπένετ, ο ισραηλινός πρωθυπουργός, διέψευσε κατηγορηματικά πως το ζευγάρι, ο Μόρντι και η Νάταλι Οκνίν, επιδίδονταν σε κατασκοπεία, διαβεβαιώνοντας πως δεν εργάζονται για καμιά ισραηλινή κρατική υπηρεσία. Η κυβέρνηση έστειλε υψηλόβαθμο αξιωματούχο στην Τουρκία για να συμβάλει να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση του ζεύγους.

«Έπειτα από προσπάθειες που καταβλήθηκαν από κοινού με την Τουρκία, ο Μόρντι και η Νάταλι Οκνίν αποφυλακίστηκαν και επιστρέφουν σπίτι, στο Ισραήλ», ανέφεραν ο κ. Μπένετ και ο ισραηλινός ΥΠΕΞ, ο Ναφτάλι Μπένετ, σε κοινή ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν.

«Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της Τουρκίας και την κυβέρνησή του για τη συνεργασία τους και αδημονούμε να καλωσορίσουμε το ζευγάρι στην πατρίδα», πρόσθεσαν.

Τουρκικό δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση του ζεύγους τη 12η Νοεμβρίου απαγγέλλοντάς του κατηγορίες για κατασκοπεία διότι τράβηξε φωτογραφίες της κατοικίας του κ. Ερντογάν από τον Πύργο Τσάμλιτζε, τηλεπικοινωνιακή εγκατάσταση όπου βρίσκονται παρατηρητήρια, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, υπάλληλος τηλεφώνησε στην αστυνομία όταν είδε το ζευγάρι να φωτογραφίζει την κατοικία του αρχηγού του κράτους από εστιατόριο που λειτουργεί στον Τσάμλιτζε.

Πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες του πρακτορείου, είχε επίσης συλληφθεί τούρκος υπήκοος, που ήταν μαζί με το ζευγάρι· του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία. Δεν είναι σαφές εάν επρόκειτο να αφεθεί ελεύθερος ή όχι.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα