Η τελευταία ευκαιρία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 Του Νίκου Δ. Κανέλλου Πρεσβυ ετ

Σε κρίσιμες στιγμές οι άνθρωποι αισθανόμαστε το μηδέν και το άπειρο. Πάντα, δυστυχώς, σε συνάρτηση με τον φτωχό εγωισμό μας φανταζόμαστε ότι είμαστε το τίποτα η το παν.

Όπως και να έχει όμως η δεύτερη σκέψη είναι το «κατηγορώ»! Η εισαγγελική ετυμηγορία δεν χαρίζει κάστανα. Σε σας λοιπόν ηγέτες απευθύνομαι.

1. Αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι δεν κοινοποιείτε τα μυστικά σας. Επιλέγετε τους συμβούλους σας από τον βαθμό της εμπειρίας, της διορατικότητας σας και της αξιοπιστίας τους

2. Έχετε κατά νου τις συνέπειες των επιλογών και των στόχων σας. Δεν βαδίζετε στα τυφλά και η εμπειρία σας εκτυλίσσεται μέσα από αντιφατικά μεν σημάδια, αλλά από γενικά παραδεκτές και αναγνωρίσιμες αξίες

3. Ο οβολός σας εμπνέεται απο ιδέες ή από συμφέρον ή και τα δυο μαζί. Σίγουρα η εξουσία, τις περισσότερες φορές, δεν σας παρασύρει σε λαίμαργες και εκφυλιστικές διαφθορές της συνείδησής σας.

4. Η αντίληψη της άσκησης της εξουσίας, όμως, σας αγκαλιάζει ασφυκτικά γιατί έρχεται με γλυκούς ανάλαφρους ρυθμούς και με καλά σχεδιασμένες ραδιουργίες.

5. Την αδικία την γνωρίζετε γιατί και την έχετε υποστεί στον αγώνα εξουσίας που κάνατε, αλλά και γιατί έρχεται στον ύπνο σας σαν συνειδησιακό ξυπνητήρι καθήκοντος. Ο νόμος στην ελληνική σκέψη διέγραψε μια πορεία πνευματικής περιπέτειας και ωρίμασε μέσα από μια μεγάλη σειρά μεγάλων δυσκολιών. Σύμφωνα με αυτόν το νόμο, λοιπόν, καλώ τους ηγέτες να πάρουν τον λόγο σαν ζωντανά άτομα, να αντιληφθούν ότι ο δεσμός του πολίτη με την εξουσία εξασθενίζει και με την κατάλληλη φροντίδα και αρετή να αποτρέψουν τις εκδηλώσεις βίας.

Μην αφήνετε απομονωμένη την αλήθεια που γνωρίζετε άριστα πόσο δυνατή είναι. Στην πολύ κρίσιμη περίοδο που θα έρθει σε λίγο για τον ελληνικό λαό αλλά και για τους άλλους λαούς της γειτονιάς μας και του κόσμου καθοδηγήστε τους σε εποικοδομητική και ωφέλιμη δράση και όχι σε εναγόμενη τυφλή αντίδραση

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα