Η Ρωσία συνεχίζει να προμηθεύει πετρέλαιο σε Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Ισπανία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Αύγουστος 9, 2022. Ελλάδα.

Οι αγοραστές πετρελαίου στη νότια Ευρώπη επιστρέφουν στη ρωσική αγορά αργού καθώς η απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε τέτοιες προμήθειες απέχει ακόμη τέσσερις μήνες από την έναρξη ισχύος.

Αυτό αναφέρεται από το Bloomberg με βάση την παρακολούθηση της κίνησης των σκαφών στην περιοχή, όπως αναφέρει η ουκρανική Ukrinform.

«Οι αποστολές ρωσικού αργού πετρελαίου στα λιμάνια της Ιταλίας και της Τουρκίας αυξήθηκαν σε υψηλά πολλών εβδομάδων το επταήμερο έως τις 5 Αυγούστου, αντισταθμίζοντας μια ακόμη πτώση των προμηθειών σε πελάτες στη Βόρεια Ευρώπη… Αποστολές από τη Ρωσία στην περιοχή της Μεσογείου συνολικά ήταν οι υψηλότερες από τα μέσα Ιουνίου», αναφέρει το δημοσίευμα.

Επιπλέον, οι πρώτες παραδόσεις αργού πετρελαίου έγιναν για πρώτη φορά τους τελευταίους τέσσερις μήνες σε Ισπανία και Ελλάδα.

Έτσι, οι προμήθειες ρωσικού πετρελαίου σε ευρωπαίους αγοραστές έφτασαν στο υψηλό πέντε εβδομάδων των 1,38 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα, αν και ήταν ακόμα κάτω από τα 1,85 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα που είχαν φτάσει πριν από την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Ρωσία συνεχίζει επίσης να στέλνει περίπου 1,75 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα στην Ασία, αν και αυτές οι ροές μειώθηκαν μετά την εξαγωγή 2,1 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Τα φορτηγά πλοία λέγεται επίσης ότι εργάστηκαν για να κρύψουν την προέλευση του αργού πετρελαίου για να επιτρέψουν στα επιτρεπόμενα φορτία να συνεχίσουν να φθάνουν.

Το Bloomberg σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία βρήκε έναν τρόπο να κρύψει την προέλευση του πετρελαίου για να παρακάμψει τους δυτικούς περιορισμούς στέλνοντάς το μέσω ενός αιγυπτιακού λιμανιού όπου αναμιγνύεται πετρέλαιο διαφορετικής προέλευσης.

The Hellenic Information Team

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα