Β.Πούτιν: «Όλες οι αποφάσεις για το πώς θα αντιδράσουμε σε μια τέτοια κατάσταση έχουν ήδη ληφθεί»

Ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας και στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν, Βιατσεσλάβ Βολόντιν (αριστερά στην φωτό), κατηγόρησε σήμερα την Ουάσιγκτον ότι «συντονίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, κάτι που ισοδυναμεί», σύμφωνα με τον ίδιο, «με άμεση αμερικανική εμπλοκή στη στρατιωτική δράση εναντίον της Ρωσίας».

«Η Ουάσιγκτον ουσιαστικά συντονίζει και αναπτύσσει στρατιωτικές επιχειρήσεις, έτσι συμμετέχει άμεσα στις στρατιωτικές δράσεις εναντίον της χώρας μας», έγραψε ο Βιατσεσλάβ Βολόντιν στον λογαριασμό του στο Telegram.

Ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί ότι θα υποστούν τις «προβλεπόμενες συνέπειες» οι ΗΠΑ, όπως τις έχει περιγράψει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν στις 27 Απριλίου: «Όποιες χώρες επιχειρήσουν να παρέμβουν στην Ουκρανία θα βρεθούν αντιμέτωπες με μια γρήγορη απάντηση από τη Ρωσία. Όλες οι αποφάσεις για το πώς θα αντιδράσει η Μόσχα σε μια τέτοια κατάσταση έχουν ήδη ληφθεί».

Είναι γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν κρύψει ότι προσφέρουν «κάθε βοήθεια» στην Ουκρανία, αλλά μέχρι τώρα η Μόσχα δεν έδειχνε να δίνει ειδικό βάρος.

Η σημερινή τοποθέτηση του προέδρου της Δούμα, σημαίνει ότι πλέον θα υπάρξει άμεση ρωσική απάντηση σε αυτό που θεωρούν «δράση των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας».

Πού και με ποιο τρόπο, θα το μάθουμε τις επόμενες ώρες ή τα επόμενα 24ωρα.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/proedros-tis-rosikis-doumas-oi-ipa-exoun-amesi-emploki-ston-polemo-stin-oukrania/