Η Ρωσία αποσταθεροποιεί τα Βαλκάνια, λέει πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

«Η Ρωσία εργάζεται για την αποσταθεροποίηση της περιοχής εδώ και πολύ καιρό», πρόσθεσε σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BGNES. [EPA-EFE/VASSIL DONEV]

Η Ρωσία κρύβεται πίσω από την αντιβουλγαρική υστερία στη Βόρεια Μακεδονία, τις διαδηλώσεις και την πρόταση για δημοψήφισμα για την ακύρωση της συνθήκης της συμφωνίας γειτονίας με τη Βουλγαρία, λέει ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Βλάντο Μπουτσκόφσκι, ο οποίος ήταν ειδικός εκπρόσωπος των Σκοπίων στις διαφορές με τη Σόφια.

«Η Ρωσία εργάζεται για την αποσταθεροποίηση της περιοχής εδώ και πολύ καιρό», πρόσθεσε σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BGNES.

«Δεν υπάρχει επιστροφή στις βουλγαρο-βορειομακεδονικές σχέσεις και με τη βουλγαρική βοήθεια θα εφαρμόσουμε τη γαλλική πρόταση και θα γίνουμε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σχολίασε ο Μπουτσκόφσκι.

Πρόσθεσε ότι η Μόσχα δεν ενδιαφέρεται για τη σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια.
Η Βουλγαρία απέλασε 70 Ρώσους διπλωμάτες και διπλωματικό προσωπικό από τη ρωσική πρεσβεία στη Σόφια στις αρχές του καλοκαιριού και η Βόρεια Μακεδονία απέλασε επίσης αρκετούς Ρώσους διπλωμάτες.

«Δεν είναι μυστικό ότι η Ρωσία εργάζεται εδώ και πολύ καιρό για την αποσταθεροποίηση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Είναι πεπεισμένος ότι στη Βόρεια Μακεδονία οι Ρώσοι εργάζονται σε αυτό που μπορεί να προκαλέσει τα περισσότερα συναισθήματα, και αυτό είναι οι βουλγαρομακεδονικές σχέσεις.
«Πίσω από τις διαμαρτυρίες και πίσω από την επιθυμία διεξαγωγής δημοψηφίσματος υπάρχει ρωσική επιρροή. Αργά ή γρήγορα αυτό θα γίνει πολύ πιο ξεκάθαρο», δήλωσε ο Βλάντο Μπουτσκόφσκι, προσθέτοντας ότι «όχι μόνο το Αριστερό Κόμμα είναι μέρος αυτού του σεναρίου».

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Βουλγαρία και η Βόρεια Μακεδονία έχουν διατηρήσει τις καλές τους σχέσεις.

EURACTIV.bg

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα