Η πρώτη συμπαραγωγή ελληνο-σκοπιανής κινηματογραφικής ταινίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το Ταμείο Πολιτιστικής Υποστήριξης του Συμβουλίου της Ευρώπης –Eurimages– χρηματοδοτεί την πρώτη συμπαραγωγή ελληνο-σκοπιανής ταινίας, «Behind the Haystacks»/Πίσω από τις Θημωνιές, σε σκηνοθεσία της  Ελληνίδας νέας σκηνοθέτη Ασημίνας Προέδρου.

Ένα από τα 26 έργα που έλαβαν χρηματοδότηση είναι το «Behind the Haystacks», μια συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, όπου ως συμπαραγωγός μαζί με τον κάτοχο από την ελληνική πλευρά είναι η εταιρεία παραγωγής «Sector Film» από τα Σκόπια.

Όπως επισημαίνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων, πρόκειται για το πρώτο κινηματογραφικό έργο μεταξύ παραγωγών από την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία σε συνεργασία με τη Γερμανία, το οποίο έλαβε οικονομική υποστήριξη από την Eurimages.

Από οικονομική άποψη, η συμπαραγωγή δεν έχει επιβεβαιωθεί από τη Βόρεια Μακεδονία,  επειδή η Υπηρεσία Κινηματογράφου δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του Ιανουαρίου για το 2020.

Ωστόσο, το έργο υποστηρίχθηκε από εκπροσώπους όλων των κρατών μελών του Eurimages, δήλωσε η εκπρόσωπος της Βόρειας Μακεδονίας στο Eurimages,  Τατιάνα Γκιουρσίνσκα Πεπελιούγκοσκα.

Στην προηγούμενη σύνοδο του Μαρτίου, η Eurimages χορήγησε επιχορήγηση στο πρόγραμμα “Prescoped” της Βόρειας Μακεδονίας, σε σκηνοθεσία της Ελεονώρα Βενίνοβα, μια συμπαραγωγή μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Δημοκρατίας της Σερβίας.

MakFax.com.mk

http://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα