Η πιο φιλειρηνική πρόταση για αποτελεσματική αντιμετώπιση της Τουρκίας.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Διατυπώνω, τελευταία, μια θέση η οποία σε όποιον την διαβάζει οδηγεί στο συμπέρασμα ότι προτείνω να κάνουμε πόλεμο με την Τουρκία.
Επειδή η συνεπαγωγή της θέσης μου είναι, ακριβώς, το αντίθετο, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΔΗΛΑΔΗ, ΠΟΛΕΜΟ θα ήθελα να την διευκρινίσω. Πιστεύω πως, σε παγκόσμιο επίπεδο, είμαι ο πιο φιλειρηνικός άνθρωπος.
1.-Θεωρώ βέβαιον ότι η επιθετικότητα της Τουρκίας θα συνεχισθεί. Και θα φέρει την Ελλάδα μπροστά σε συνεχείς υποχωρήσεις. Τις υποχωρήσεις αυτές οι ελληνικές κυβερνήσεις και όσοι τις υπηρετούν στην χειραγώγηση της κοινής γνώμης, θα τις περάσουν στην κοινωνία, ως αναγκαίες για να αποφύγουμε τον πόλεμο. Θα φθάσει, όμως, η στιγμή που οι ίδιες κυβερνήσεις δεν θα μπορούν να κάνουν άλλο πίσω. Τότε και αυτές και η ελληνική κοινωνία θα αντιμετωπίσουν το δίλημμα: ή παράδοση, ή πόλεμος. Οι προϋποθέσεις, τότε, για πόλεμο θα είναι πολύ δυσμενέστερες.
2.-Το δεύτερο σημείο του προβληματισμού μου θέτει το ερώτημα: Εύστοχα τα παραπάνω, τι προτείνεις, να κάνουμε τώρα πόλεμο;
ΌΧΙ. Αλλά να αναζητήσουμε τρόπο να τον αποφύγουμε χωρίς να παραδοθούμε.
Η θέση μου είναι πως ο μόνος τρόπος είναι να δημιουργήσουμε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και να ενισχύσουμε όλους τους άλλους συντελεστές ισχύος. Οικονομία, δημογραφικό κλπ κλπ.
3.-Άρα, για να αποφύγουμε τον πόλεμο με την Τουρκία πρέπει η Τουρκία να αισθανθεί ότι αν κάνει κάτι, αν αμφισβητήσει κυριαρχικά δικαιώματα ή κυριαρχία της Ελλάδας θα υποστεί τέτοιο ισχυρό πλήγμα που θα ήταν καλύτερο να μην το επιχειρούσε.
4.-Αυτό δεν επιτυγχάνεται με διπλωματικά ή πολιτικά μέσα. Η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Θέλει:
-Ισχυρό στρατό
-Αποφασισμένο στρατό
-Καλά εξοπλισμένο στρατό με σύγχρονα όπλα ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες ανθρώπινης απώλειας σε περίπτωση του μοιραίου.
-Μια κοινωνία προετοιμασμένη
-Ένα δόγμα συντριπτικού χτυπήματος που να γίνει πιστευτό. Δεν παίζουμε, δηλαδή.
Παράλληλα με αυτά, μπορεί να δουλέψει η παραδοσιακή διπλωματία.
Μπορεί να δουλέψει και η στρατιωτική διπλωματία.
Να διαμορφωθούν στρατιωτικές συνεργασίες με δυνάμεις της περιοχής που νοιώθουν απειλή από την Τουρκία.
Να υπάρξει ένας κοινός τόπος συμφερόντων τους που θα διαμηνυθεί στην Τουρκία και θα αλληλοϋποστηριχθούν οι δυνάμεις στην περίπτωση που η Τουρκία προσβάλει τον κοινό αυτό τόπο.
Να διαμηνυθεί στις συμμαχίες και διεθνείς συμμετοχές της χώρας πως το είμαστε δεδομένοι τελείωσε.
Να υπάρξει διεθνής προσπάθεια παγκόσμιας έκθεσης της Γερμανίας ότι με την πολιτική στρατιωτικής ενίσχυσης της Τουρκίας υπονομεύει, για άλλη μια φορά, την ειρήνη στην περιοχή.
Να δημιουργηθεί λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα και στις χώρες που απειλούνται από την Τουρκία ώστε να μην παραδοθούν τα γερμανικά υποβρύχια. Το κίνημα αυτό να επεκταθεί και στο εσωτερικό της Γερμανίας.
Να απαιτηθούν οι Γερμανικές αποζημιώσεις από την κατοχή.
Να τεθεί (επιθετική κίνηση αυτή) στον ΟΗΕ ζήτημα απαγόρευσης στη Γερμανία να παράγει πολεμικά όπλα, στην ίδια λογική που της απαγορεύεται να έχει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις.
Να τεθούν οι ΗΠΑ προ των ευθυνών τους ως συμμετέχουσες στην εισβολή και κατοχή της Κύπρου. και να της ζητηθεί στρατιωτική συμβολή για απελευθέρωση του νησιού.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΎ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΚΑΤΑΛΑΗΨΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ
-Δεν θα πρόκειται για ένα σχέδιο μονομερούς ελληνοτουρκικού πολέμου. Δεν θα πάει η Ελλάδα στην Κύπρο να πολεμήσει με την Τουρκία.
Το σχέδιο θα περιλαμβάνει:
-Στρατιωτική ισχυροποίηση της Κύπρου.
-Ενίσχυση της ελληνικής στρατιωτικής παρουσίας στο νησί. Και αεροπορικής και ναυτικής. Πως και που θα μας το πουν οι στρατιωτικοί.
– Διαμόρφωση στρατιωτικών συμμαχιών με άλλες χώρες (Αίγυπτος, Ισραήλ, ΗΑΕ, Σαουδική Αραβία και όποιος άλλος ενδιαφέρεται).
Κινήσεις τέτοιου χαρακτήρα είναι σίγουρο ότι θα ανησυχήσουν την Άγκυρα.
Εάν αυτά δεν συμβούν πολύ σύντομα δεν θα μπορεί η Ελλάδα και ο λαός της να κάνουν και άλλο πίσω για να αποφύγουν τον πόλεμο. Και θα περάσουν σε μια νέα τουρκική εξάρτηση.
Αν το θέλετε καλώς, Αν όχι, αντιπροτείνετε εσείς.
ΠΑΝΤΩΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΠΟΛΕΜΟ.
ΤΟΝ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ. ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ.
Αντίλογος, αν έχετε, επι της ουσίας. Όχι μεταξύ τυρός, αχλαδίου και χαρακτηρισμών.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΟΤΙ
-Η απελευθέρωση ενός μέρους που κατελήφθη απο ξένη δύναμη δεν είναι εθνικισμός.
-Η απελευθέρωση θα επαναφέρει την ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα ατομικά δικαιώματα και τις παγκόσμιες αξίες σε έναν τόπο που δεινοπαθεί από την τουρκική παρουσία. Παρουσία ενός καθεστώτος που και σήμερα καταγγέλλεται ως γενοκτόνο.
Παντελής Σαββίδης
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν χρειάζεται να δικαιολογείσθε, κ. Σαββίδη. Σαφή και σωστά είναι αυτά που γράφετε, για όποιον θέλει να καταλάβει, μόνο που πάνε χαμένα, διότι κανείς πολιτικός δεν θα τα εφαρμόσει.

    Με 161 ασκήσεις της, η Τουρκία έχει παγιώσει τουρκική κυριαρχία στην περιοχή Ρόδου – Καστελόριζου

    Αυτή είναι η κατάσταση και ας γράφετε εσείς ό,τι θέλετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα