Η περίεργη δήλωση του Χ.Ακάρ για τα νησιά του Αιγαίου: «Έχουν 6 ν.μ. Χ.Υ. και το θέμα αυτό πρέπει να λυθεί σύντομα»!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«3-5 αεροσκάφη και 3-5 πλοία δεν σας δίνουν καμία υπεροχή»

Ο Χουλουσί Ακάρ, συνεχίζει να ρίχνει “λάδι στην φωτιά”, καθώς με μία φράση του δείχνει πως πλέον η στόχευση της Άγκυρας θα είναι η αποστρατικοποίηση των νησιών. Μάλιστα ο Τούρκος ΥΠΑΜ πλέον όχι μόνο ζητά την “επίλυση” του “ζητήματος”, αλλά θέλει και… άμεση λύση με μια φράση που συμπλέκει και τα χωρικά ύδατα όπως οι Τούρκοι θέλουν να τα βλέπουν.

Έτσι σε συνέχεια των προχθεσινών του δηλώσεων όπου με ειδικά μια φράση επί της ουσίας αμφισβήτησε για πρώτη φορά την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, όπου ο Τούρκος υπουργός Άμυνας  Χουλουσί Ακάρ δεν “δίνει το δικαίωμα” στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να επισκέπτονται τα 16 νησιά γιατί η Ελλάδα παραβιάζει… την Συνθήκη της Λωζάνης σήμερα ασχολήθηκε με τις ανακοινώσεις για εξοπλιστικά προγράμματα των ΕΔ τα όποια συζητείται να πραγματοποιηθούν καθώς και με τα χωρικά ύδατα των νησιών τα οποία, για την Τουρκία, πρέπει να είναι στα 6 ν.μ.

Ο Χουλουσί Ακάρ σε δηλώσεις του στο δίκτυο A Haber επανέλαβε τη ρητορική της τουρκικής κυβέρνησης για τα νησιά του Αιγαίου, συμπλήρωσε όμως, πως στο πλαίσιο των… προκλήσεων από πλευράς Ελλάδας εντάσσονται και οι επισκέψεις ανώτατων πολιτικών και στρατιωτικών στις συγκεκριμένες περιοχές.

Όπως είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφερόμενος στην Συνθήκη της Λωζάνης και την Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων, η Ελλάδα συνεχίζει την ίδια στάση και κάνει ένα μεγάλο λάθος μεταφέροντας μεγάλα προβλήματα στο μέλλον.

«Ενώ τα ζητήματα πρέπει να λυθούν ένα προς ένα το συντομότερο δυνατόν, αντιθέτως η Ελλάδα διαθέτει χωρικά ύδατα 6 ναυτικά μιλιά και εναέριο χώρο 10 ναυτικά μίλια», είπε.

Συνεχίζοντας τις προκλητικές δηλώσεις αναφορικά με το στρατιωτικό καθεστώς των νησιών του Αιγαίου, ο Χουλουσί Ακάρ σημείωσε πως «σαν να μην έφτανε αυτό, προκαλεί ακόμα περισσότερο με το γεγονός ότι ανώτατοι πολιτικοί και στρατιωτικοί τα επισκέπτονται, έτσι προκαλούν και παρενοχλούν την Τουρκία και κάνουν ότι μπορούν για να αυξήσουν την ένταση εκεί».

«Τώρα αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα ξεκίνησαν έναν αγώνα εξοπλισμών. Νομίζουν πως κάνουν κάτι. Έφτασαν στο σημείο αυτό, λόγω της ενίσχυσης και της παρότρυνσης των εμπόρων όπλων. Αν έχουν σκοπό και στόχο να κάνουν κάτι στην Τουρκία ή να έχουν υπεροχή, αυτός είναι άδικος κόπος. Με 3-5 αεροσκάφη και 3-5 πλοία δεν μπορούν να έχουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας και δεν μπορούν να έχουν ισχυρισμούς κυριαρχίας εναντίον της Τουρκίας» κατέληξε.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/949755_i-periergi-dilosi-toy-hakar-gia-ta-nisia-toy-aigaioy-ehoyn-6-nm-hy-kai

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα