Η παραχώρηση στην Τουρκία βάσης για 99 χρόνια στη Μισράτα και η απαγόρευση εισόδου Ιταλών στρατιωτών…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Η Άγκυρα και το Κατάρ έχουν υπογράψει συμφωνία παραχώρησης με την παράνομη κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας (της Τρίπολης) για τη δημιουργία τουρκικής ναυτικής βάσης στην πόλη Μισράτα, σύμφωνα με την οποία θα βρίσκεται υπό τουρκικό έλεγχο για μια περίοδο 99 ετών, ενώ το Κατάρ θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή, επισκευή, αναδόμηση και συντήρηση της βάσης», γράφει η λιβυκή «Τζαμαχουρίγια».

Μάλιστα, όπως σημειώνει, αυτό επιβεβαιώθηκε από την τουρκική εφημερίδα «Yeni Akit» που σημειώνει ότι η συμφωνία έγινε κατά την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και του ομολόγου του, του Κατάρ, Μωάμεθ αλ Ατίγια, στην Τρίπολη την περασμένη Πέμπτη. Προσθέτει ακόμη ότι η συμφωνία αυτή εμπίπτει στο δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» που υιοθετεί η Τουρκία τόσο στο Αιγαίο όσο και στη Μεσόγειο.

Η συμφωνία περιλαμβάνει, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, την ίδρυση ενός τριμερούς κέντρου συντονισμού «Τουρκίας, Κατάρ, GNA» στη Μισράτα, καθώς και της αεροπορικής βάσης στην Αλ Ουατίγια που θα είναι διαθέσιμη στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Διευκρινίζεται, ακόμη, ότι οι φρεγάτες του τουρκικού ναυτικού θα εξακολουθούν να επιχειρούν στις ακτές της Μισράτα εναντίον των δυνάμεων του Χαλίφα Χαφτάρ.

Η συμφωνία προβλέπει, επίσης, τον περιορισμό της παρουσίας των Ιταλών στρατιωτών στη Μισράτα και αυτό θα γίνει με το πρόσχημα της μη παραχώρησης βίζας για είσοδο στη Λιβύη.

Πρόσφατο παράδειγμα είναι οι ιταλικές αναφορές ότι 40 στρατιώτες, που εργάζονται εδώ και χρόνια στο ιταλικό στρατιωτικό νοσοκομείο, εμποδίστηκαν να εισέλθουν στην πόλη Μισράτα με εντολή των Τούρκων στρατιωτικών.

Γεγονός είναι ότι οι Ιταλοί στρατιώτες που πηγαίνουν από την Ιταλία στη Μισράτα δεν θα πηγαίνουν, όπως παλιά, με υπηρεσιακό διαβατήριο και με προφορική σημείωση, αλλά κατόπιν αδείας και παραχώρησης βίζας από τη Λιβυκή πρεσβεία στη Ρώμη.

Αυτό επιβεβαίωσε και η υφυπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Μαρίνα Σερένι, όπως ανέφερε ο γνωστός Ιταλός αρθρογράφος Αλεσάντρο Πεγκάνο Ντρέτο, σημειώνει το δημοσίευμα.

jana-ly.co

http://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα