Η Παλαιστίνη παίρνει θέση για τις εκλογές στο Ισραήλ: «Είμαστε ενάντια στον Νετανιάχου» λέει ο Αμπάς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΚΟΣΜΟΣ19|09|2019 | 03:12


Ο Μαχμούντ Αμπάς δεν θέλει τον Νετανιάχου επικεφαλής στην κυβέρνηση του Ισραήλ / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι εκλογές στο Ισραήλ δεν έβγαλαν ξεκάθαρο αποτέλεσμα και έτσι οι Μπενιαμίν Νετανιάχου και Μπένι Γκαντζ, μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα, θα ξεκινήσουν άμεσα συζητήσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Την ίδια ώρα, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, τάχθηκε ενάντια σε μια νέα ισραηλινή κυβέρνηση στην οποία επικεφαλής θα είναι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί με τον μέλλοντα πρωθυπουργό του Ισραήλ, όποιος κι αν είναι αυτός. «Η θέση μας: Ενάντια στον Νετανιάχου», απάντησε ο Αμπάς, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Όσλο, σε ερώτηση που του τέθηκε για την προτίμηση του για την ηγεσία της επόμενης ισραηλινής κυβέρνησης.

Η δήλωση Αμπάς ήρθε σε αντίθεση ωστόσο, με την πιο συναινετική τοποθέτηση του Παλαιστίνιου υπουργού Εξωτερικών Ριάντ αλ Μάλικι.«Όποιος κατορθώσει να σχηματίσει μια κυβέρνηση, είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε μαζί με αυτόν ή με αυτήν για να ξαναρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις» δήλωσε ο αλ Μαλίκι στους δημοσιογράφους από το Οσλο. «Όταν οι Ισραηλινοί συμφωνήσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση, θα δουν ότι είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε βάσει του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της παλαιστινιακής διπλωματίας επανέλαβε τη δέσμευση της Παλαιστινιακής Αρχής για μια λύση δύο κρατών, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, μια προοπτική που απειλείται από τις δεσμεύσεις που έκανε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Ο απερχόμενος Ισραηλινός πρωθυπουργός ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την πρόθεσή του να προσαρτήσει τους εβραϊκούς οικισμούς στην κοιλάδα του Ιορδάνη εάν επανεκλεγεί.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/i-palaistini-pire-thesi-gia-tis-ekloges-se-israil

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα