Η Ουάσιγκτον επαναλαμβάνει την άρνησή της να συνεργαστεί με το συριακό καθεστώς για να βοηθήσει τους σεισμόπληκτους

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επιβεβαίωσαν σήμερα, ότι συνεργάζονται με τοπικές μη κυβερνητικές οργανώσεις στη Συρία, για να βοηθήσουν τα θύματα του καταστροφικού σεισμού που έπληξε και την Τουρκία, τονίζοντας την απόρριψή τους για οποιαδήποτε σχέση με την κυβέρνηση της Δαμασκού.

«Στην Συρία, έχουμε ανθρωπιστικούς εταίρους που χρηματοδοτούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και παρέχουν σωτήρια βοήθεια σε όσους έχουν πληγεί», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν στους δημοσιογράφους. Πρόσθεσε επίσης τα εξής: «Είμαστε αποφασισμένοι να παρέχουμε αυτή τη βοήθεια για να βοηθήσουμε τον συριακό λαό να ξεπεράσει αυτή τη δοκιμασία», τονίζοντας ότι «αυτά τα χρήματα θα πάνε, φυσικά, στον συριακό λαό και όχι στο καθεστώς» της Δαμασκού.

Ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της Υπηρεσίας Αναπτυξιακής Βοήθειας των ΗΠΑ (USAID), Στίβεν Άλεν, δήλωσε στην Άγκυρα ότι «όλες οι ανθρωπιστικές προσπάθειές μας τώρα κατευθύνονται προς τη βορειοδυτική Συρία». Ο Άλεν πρόσθεσε ότι η αμερικανική βοήθεια συνίσταται σε υποστήριξη από ομάδες διάσωσης και παροχή καταφυγίου και τροφής. Ωστόσο, αρνήθηκε να αναφέρει αυτούς τους εταίρους ΜΚΟ για λόγους ασφαλείας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν την κυβέρνηση της Δαμασκού και απορρίπτουν οποιαδήποτε ομαλοποίηση ή άμεση βοήθεια για την ανασυγκρότηση. Ανακοίνωσε την αποστολή δύο ομάδων διάσωσης στην Τουρκία, οι οποίες είπε ότι θα φτάσουν το πρωί της Τετάρτης και θα κατευθυνθούν στην πόλη Adiyaman, όπου οι προσπάθειες έρευνας έχουν περιοριστεί μέχρι στιγμής. Εξήγησε ότι δύο ομάδες, που θα φτάσουν με δύο μεταγωγικά αεροπλάνα C-130, αποτελούνται από 158 άτομα, 12 σκύλους και περίπου 77 τόνους εξοπλισμού. «Αυτό στο οποίο εστιάζουμε αυτή τη στιγμή στην Τουρκία είναι να αναπτύξουμε αυτές τις ομάδες και να σώσουμε ζωές», είπε ο Άλεν στους δημοσιογράφους. Πρόσθεσε: «Εάν χρειαστούν πρόσθετη βοήθεια για τους κατοίκους που δεν έχουν στέγη ή χρειάζονται άμεση βοήθεια, είμαστε έτοιμοι να την προσφέρουμε».

https://aawsat.com/home/article/4144361/السودان-حميدتي-يحذر-من-الفوضى-في-حال-التراجع-عن-«الاتفاق-الإطاري»

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα