Η Ξένη Δημητρίου ζήτησε αναίρεση για Κουφοντίνα ώστε να πάρει άδεια

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ Α. ΠΑΓΟΥ

Σε αναίρεση της απόφασης των δικαστών του Βόλου που είχαν αρνηθεί την άδεια στον αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, προχώρησε αργά το βράδυ της Παρασκευής η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Αίσθηση προκάλεσε η «σπουδή» που επέδειξε η κα Ξένη Δημητρίου, η οποία μάλιστα, κατά πληροφορίες, είχε ζητήσει να μείνουν τα δικαστήρια του Βόλου ανοικτά για να περιμένουν το έγγραφό της, μέχρι αργά το βράδυ.

Η κίνηση της Εισαγγελέως σηματοδοτεί ότι ξεκινούν οι διαδικασίες για να ανατραπεί η απόφαση των δικαστών που είπαν «όχι» για δεύτερη φορά, στο αίτημα Κουφοντίνα για νέα άδεια καθώς είχαν κρίνει τον Κουφοντίνα αμετανόητο για τα εγκλήματά του και είχαν απορρίψει το αίτημά του με το σκεπτικό ότι είναι επικίνδυνος να κάνει τα ίδια,

Με την απόφαση αυτή, το κράτος δείχνει να υποκύπτει στην εκβιαστική πίεση τόσο του Δ. Κουφοντίνα που παραμένει σε απεργία πείνας, όσο και των αλληλέγγυων αναρχικών ομάδων που το τελευταίο διάστημα έχουν επιδοθεί σε σειρά βανδαλισμών (ακόμη και στον κεντρικότερο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, τη Βουκουρεστίου), επεισοδίων και απειλών κατά των δικαστών.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελέας του Α. Πάγου είχε ζητήσει την απόφαση απόρριψης του αιτήματος του αιτήματος Κουφοντίνα για να την μελετήσει, προκαλώντας ερωτηματικά και αντιδράσεις. Μάλιστα, ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε χαρακτηρίσει από του βήματος της Βουλής, «τουλάχιστον άστοχη» την παρέμβαση της κυρίας Ξένης Δημητρίου.
Πηγή: iefimerida.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα