Αντίδραση της Τρίπολης: Η Λιβύη αποδοκιμάζει τη συμπεριφορά του Έλληνα ΥΠΕΞ μετά την «άρνησή του να κατέβει από το αεροπλάνο του στην Τρίπολη»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

libyaobserver.ly

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τη λύπη του για την ενέργεια του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο οποίος αρνήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο του μετά την προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο Mitiga στην Τρίπολη, το πρωί της Πέμπτης.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η επίσκεψη σχεδιάστηκε μετά από αίτημα της ελληνικής πλευράς, καθώς απέρριπτε μια τέτοια συμπεριφορά.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών ενέκρινε το αίτημα του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών να επισκεφθεί την Τρίπολη παρά τις ωμές πολιτικές και στάσεις που υιοθέτησε «αυτός» (ο Δένδιας) τις προηγούμενες ημέρες προς τα συμφέροντα του λιβυκού κράτους, οι οποίες αποτυπώθηκαν στις ανισόρροπες δηλώσεις του για τη Λιβύη. την κυριαρχία και το δικαίωμά της σε σχέσεις που εκπληρώνουν τις φιλοδοξίες του λαού της», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Λιβύης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Υπουργός Εξωτερικών Najla Al-Manqoush βρέθηκε στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί τον Έλληνα ομόλογό της σύμφωνα με τα διπλωματικά ειωθότα.

«Ωστόσο, σε μια εκπληκτική κατάσταση -που επιβάλλει δυσαρέσκεια- ο Έλληνας υπουργός αρνήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο του και επέστρεψε εκεί από όπου ήρθε χωρίς καμία εξήγηση».

Το υπουργείο απέρριψε τη συμπεριφορά και δεσμεύτηκε να λάβει διπλωματικά μέτρα για τη διατήρηση του κύρους και της κυριαρχίας της Λιβύης.

libyaobserver.ly

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα