Η κυβέρνηση που θα ακύρωνε την Συμφωνία των Πρεσπών έστειλε F-16 για την εορτή της Αεροπορίας των Σκοπίων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Έπειτα από εντολή του ΝΑΤΟ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που πριν δύο περίπου χρόνια διαβεβαίωνε πως μόλις βγει αυτή κυβέρνηση θα ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών απέστειλε μαχητικά αεροσκάφη F-16 στα Σκόπια, έπειτα από εντολή του ΝΑΤΟ, για τον εορτασμό της Αεροπορίας των Σκοπιών. 

Αυτή η εξέλιξη έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στους Σκοπιανούς, καθώς είδαν να πετούν στον ουρανό των Σκοπίων ελληνικά μαχητικά.

«Το να γιορτάζουμε την Ημέρα την Αεροπορίας με το να πετάνε αεροσκάφη άλλης χώρας (επειδή δεν έχει η δική μας!) είναι ντροπή και κρίμα για το κράτος, για το στρατό και για ολόκληρο το έθνος», γράφει σχετικό tweet που αναρτά τις κάτωθι φωτογραφίες.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έστειλε τα μαχητικά, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, υπέγραφε διάταγμα το οποίο προβλέπει την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε όσους υπονομεύουν την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ενώ την ίδια εντός Ελλάδας η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή -και να υπερψηφίσει- την ψήφιση των πρωτοκόλλων της Συμφωνίας των Πρεσπών. Όλο αυτό την ώρα που πριν λίγα χρόνια πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος πρωτοστατούσαν στις διαδηλώσεις για το Μακεδονικό.

Η απόφαση της Ελλάδας να στείλει τελικά τα μαχητικά της στα Σκόπια, την ώρα που οι παραβιάσεις του FIR Αθηνών είναι καθημερινές από την τουρκική Αεροπορία, δημιουργεί παράλληλα πολλά ερωτήματα.

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/aeroporia/993868_i-ellada-esteile-f-16-sta-skopia-me-entoli-toy-nato-foto

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δύο ερωτήσεις στον συντάκτη τού άρθρου:

    1) Πότε είπε η ΝΔ πως μόλις βγει αυτή κυβέρνηση θα ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών; Ούτε διάβασα, ούτε άκουσα ποτέ κάτι τέτοιο. Είπε ότι θα επιβλέπει την τήρηση τής Συμφωνίας, πράγμα το οποίο βεβαίως δεν κάνει, αλλά όχι ότι θα την ακυρώσει. Αν κάνω λάθος, παρακαλώ να με διορθώσετε.

    2) Έχουν τα Σκόπια αεροπορία; Aν ναι, τότε γιατί έχει αναλάβει η Ελλάδα την προστασία τού εναερίου χώρου των; Εκτός κι αν εννοείτε αυτό αεροπορία, οπότε πάω πάσο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα