Η κυβέρνηση ξανακάνει εγκαίνια στο Ελληνικό – Ο Λάτσης αναγνώρισε τη συμβολή Τσίπρα και προκάλεσε αμηχανία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η αναφορά του Σπύρου Λάτση για το «Ελληνικό» και η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου που επικεντρώνει τα πυρά του στον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

«Πάγωσε» το κοινό στην τελετή εγκαινίων στο Ελληνικό από μία αποστροφή του Σπύρου Λάτση, όταν ο επιχειρηματίας ευχαρίστησε μεταξύ άλλων και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Λάτσης, παρουσία του συνόλου σχεδόν της κυβέρνησης αλλά χωρίς κάποιον εκπρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τόνισε πως τρεις κυβερνήσεις εργάστηκαν προκειμένου να προχωρήσει το μεγαλεπίβολο έργο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. «Θέλω να ευχαριστήσω τρεις κυβερνήσεις: του Αντώνη Σαμαρά, του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη», σημείωσε ο επιχειρηματίας, τονίζοντας πως «ο Αντώνης Σαμαράς θέσπισε τις νομοθετικές βάσεις και έκανε τον διαγωνισμό. Ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύτηκε τη σύμβαση με αύξηση χώρου πρασίνου και χώρων κρατικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, ενώ επίσης πέρασε από τη Βουλή το υπουργικό διάταγμα. Ο Κ. Μητσοτάκης ανέλαβε το δύσκολο έργο των αδειοδοτήσεων και του πολεοδομικού πλαισίου».

Παράλληλα, ο κ. Λάτσης ευχαρίστησε και εκτός από τους υπουργούς της νυν κυβέρνησης, τον Αλέκο Φλαμπουράρη και την Πέτυ Πέρκα.

Οι ευχαριστίες του επιχειρηματία, με αναγνώριση πως επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε έμφαση στις «πράσινες» και κοινωνικές προβλέψεις για την εξέλιξη της επένδυσης, πυροδότησαν αρκετούς ψιθύρους στους παριστάμενους και τους δημοσιογράφους, δεδομένου ότι ακριβώς πριν τον κ. Λάτση ο κ. Μητσοτάκης είχε αφήσει σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για ένα έργο αφημένο για σχεδόν 20 χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, από την Κουμουνδούρου επικέντρωσαν τα πυρά τους στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, σημειώνοντας πως «εγκαινιάζει για δεύτερη φορά το Ελληνικό, το οποίο ακόμα δεν έχει ξεκινήσει καν» και κάνοντας λόγο για «εξαπάτηση». Παράλληλα, αφήνουν σαφείς αιχμές για το γεγονός ότι από μεγαλεπίβολη επένδυση το Ελληνικό έχει τελικά μετατραπεί σε «μία υπόθεση αποκλειστικά real estate με πώληση οικοπέδων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:

«Πρώτα εξαπάτησε τους πολίτες όταν έλεγε προεκλογικά ότι οι μπουλντόζες θα μπουν στο Ελληνικό την πρώτη εβδομάδα της διακυβέρνησής του. Τρία χρόνια μετά, ο κ. Μητσοτάκης κάνει σήμερα εγκαίνια – για δεύτερη φορά – της επένδυσης που ΘΑ ξεκινούσε το 2019 και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεμπλοκάρει το έργο και είχε διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την βιώσιμη υλοποίηση του.

Σήμερα εμφανίζεται δεύτερη φορά μετά την φιέστα του 2021 στα εγκαίνια μιας επένδυσης που όχι μόνο έχει βαλτώσει και με δική του ευθύνη, αλλά έχει πάρει εντελώς διαφορετική τροπή από τον αρχικό σχεδιασμό.

Αντί για την αναβάθμιση μιας τεράστιας έκτασης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των κατοίκων της Αττικής συνολικά, το Ελληνικό εξελίσσεται αποκλειστικά σε μια υπόθεση real estate με πώληση οικοπέδων.

Και στο Ελληνικό η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει το στίγμα της. Αναποτελεσματικότητα, αναξιοπιστία και φιέστες στα όρια της γραφικότητας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Τ.Τε.

https://www.ieidiseis.gr/politiki/168174/i-kyvernisi-ksanakanei-egkainia-sto-elliniko-o-spyros-latsis-anagnorise-tin-prospatheia-tsipra-kai-syriza

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Α… ώστε και ο ΤσιπροΣύριζα -η ριζοσπαστική Αριστερά- ”ξεπουλήθηκε” στον Λάτση και την πλουτοκρατία θα λένε σήμερα όλοι οι γνήσιοι αριστεροί και φυσικά οι ”κουκουέδες” ;;;.
    Γιατί νομίζουμε δεν επέτρεψε η συλλογική αριστερή του συνείδηση να παρευρεθεί ο κ.Τσίπρας ,-ούτε άλλοςΣυριζαίος– σαυτήν την εκδήλωση;;;.
    Τους εξέθεσε ανεπανορθώτως ο κ.Λάτσης.
    Για όλους τους άλλους Έλληνες είναι καλή εξέλιξη ,γιατί ” εξημερώθηκε” η αριστερή αλεπού και προσαρμόζεται στην ”νεοφιλελεύθερη” οικονομική πολιτική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα