Η κυβέρνηση καταδίκασε το σχίσιμο της τουρκικής σημαίας αλλά όχι τις δηλώσεις Τσαβούσογλου 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ απάντησε με ιδιαίτερη οργή στην κίνηση του Γιάννη Λαγού να σκίσει τουρκική σημαία ενώπιον του ευρωκοινοβουλίου αλλά σε ότι αφορά τις δηλώσεις του Τσαβούσογλου περί «ρίψης των Ελλήνων στη θάλασσα» δεν είπε τίποτα.

H πράξη Λαγού ήταν κατά το ΥΠΕΞ καταδικαστέα αλλά οι δηλώσεις Τσαβούσογλου που παραπέμπουν σε εποχές Μικρασιατικής Καταστροφής όταν οι Έλληνες έπεφταν στην θάλασσα για να σωθούν από τους Τούρκους σφαγείς δεν ήταν καταδικαστέες.

«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου και εν προκειμένω του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας. Οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με τη ψήφο της εκτός κοινοβουλίου. Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους», τονίζεται στην ανακοίνωση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα ο Έλληνας ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός σε συνεδρία στο ευρωκοινοβούλιο, σχετικά με την κατάσταση των μεταναστών στα ελληνικά νησιά είχε σκίσει την τουρκική σημαία.

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός αντέδρασε λέγοντας «Δεν ακούμε κανέναν να μιλά εδώ για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών. Όλοι μιλάνε για τους μετανάστες. Με τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών τι θα γίνει;».

Ο κ.Λαγός υποστήριξε πως το 70% των Ελλήνων πολιτών είναι ενάντιοι στην λαθρομετανάστευση και ότι ο λαός της χώρας δέχεται επιθέσεις από μετανάστες.

Είπε επίσης, πως «Στη μια μεριά υπάρχει η Τουρκία, που κάνει ότι θέλει. Στην χώρα μας συρρέουν οι μετανάστες. Να λοιπόν η τουρκική σημαία, το μοναδικό που της αξίζει είναι αυτό, τίποτε άλλο» και έσκισε τη  χάρτινη τουρκική σημαία.

Η απάντηση από την πλευρά της Τουρκίας ήταν άμεση με τον Τσαβούσογλου να δηλώνει: «Αυτά τα ρατσιστικά μυαλά γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πώς συνθλίβουμε και πετάμε στη θάλασσα αυτούς που τολμούν να επιτίθενται στην ένδοξη σημαία μας. Τα κακομαθημένα παιδιά και οι ρατσιστές της Ευρώπης θα πρέπει να μάθουν ποια είναι η θέση τους.

Η Ευρώπη πρέπει να βάλει ένα τέλος στον ρατσισμό και την εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ. Κανείς δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει ότι η σημαία μας θα συνεχίσει να κυματίζει για πάντα με υπερηφάνεια. Αναμένουμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πάρει μέτρα εναντίον αυτού του γελωτοποιού». 

Mevlüt Çavuşoğlu

@MevlutCavusoglu

These racist minds know better than anybody how we crash and kick out to the sea those who dare attack our glorious flag. Europe’s spoiled and racist children should know their place. Europe must put an end to racism and animosity against Islam.

Προβολή εικόνας στο Twitter
3.644 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

EHA News@eha_news

🎥 VIDEO | Far-right Greek deputy of European Parliament tore the Turkish flag at the session on the situation of immigrants on the Greek islands.

Ενσωματωμένο βίντεο

51 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/842864_i-kyvernisi-katadikase-shisimo-tis-toyrkikis-simaias-alla-ohi
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα