Η κυβέρνηση εξαίρεσε τους μουσουλμάνους της Θράκης από τις βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Προνομιακή μεταχείριση σε σχέση με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες έδειξε η ελληνική κυβέρνηση στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης στο νέο νομοσχέδιο για τη Παιδεία, τα μέλη της οποίας θα μπαίνουν στα πανεπιστήμια χωρίς βάση εισαγωγής σε αντίθεση με τα υπόλοιπα Ελληνόπουλα, τα οποία θα πρέπει να κοπιάσουν διπλά για να μπουν. 

Μάλιστα πολλά από αυτά, θα δουν τα όνειρά τους για είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να «γκρεμίζονται» καθώς με τις βάσεις εισαγωγής αναμένεται να κοπεί το 30% των υποψηφίων στις πανελλήνιες, οι οποίοι είτε θα αναγκαστούν να ξαναδώσουν ή να πάνε σε κάποιο ιδιωτικό κολέγιο, τα οποία έχουν στενότατες σχέσεις με την κυβέρνηση. 

Συγκεκριμένα ο νέος νόμος προβλέπει ότι η επίτευξη της Ε.Β.Ε (ελάχιστης βάσης εισαγωγής) ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση απαιτείται για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων της γενικής κατηγορίας, καθώς και των, κατά περίπτωση, προβλεπόμενων ειδικών κατηγοριών, με εξαίρεση τους υποψηφίους που υπάγονται στην κατηγορία Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Το 1996 που θεσπίστηκε η ειδική κατηγορία υποψηφίων μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης από τον τότε υπουργό Παιδείας Γ. Παπανδρέου εισήχθησαν στα ΑΕΙ 98 υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής και σήμερα εισάγονται περίπου 500.

Την περασμένη εβδομάδα Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσαν στη Βουλή  τροπολογία η οποία ορίζει τον διπλασιασμό των  θέσεων εισακτέων στα ΑΕΙ υποψηφίων της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Επίσης από τη Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ εξαιρούνται οι Έλληνες του εξωτερικού και παιδιά Ελλήνων  υπαλλήλων στο εξωτερικό που δεν συμμετέχουν στις Πανελλαδικές αλλά δίνουν ξεχωριστά από τις Πανελλαδικές  Εξετάσεις .

Ίσως με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει μία εσωτερική μουσουλμανική πνευματική ελίτ με σημαντική επιρροή.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/964635_i-kyvernisi-exairese-toys-moysoylmanoys-tis-thrakis-apo-tis

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα