Η Κομισιόν παραπέμπει την Ουγγαρία στο Δικαστήριο της Ε.Ε. για τον νόμο «Stop Soros»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Την παραπομπή της Ουγγαρίας στο Δικαστήριο της Ε.Ε. αποφάσισε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξαιτίας της νομοθεσίας της χώρας με την ονομασία «Stop Soros», η οποία καθιστά ποινικό αδίκημα την προσφορά βοήθειας στους αιτούντες άσυλο.
Η Κομισιόν θεώρησε ότι έπειτα από δύο προειδοποιήσεις «η πλειονότητα των ανησυχιών που διατυπώθηκαν δεν έχουν ακόμη ληφθεί υπόψη», όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή της.
Βάσει της ουγγρικής νομοθεσίας εργαζόμενοι και ακτιβιστές που βοηθούν οποιονδήποτε θέλει να υποβάλει αίτηση για την παροχή ασύλου μπορούν να καταδικαστούν σε ποινές φυλάκισης. Η Βουδαπέστη υποστηρίζει ότι με αυτό τον τρόπο πατάσσει την παράτυπη μετανάστευση.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι με τη νομοθεσία αυτή η Ουγγαρία «περιορίζει το δικαίωμα των αιτούντων άσυλο να επικοινωνούν με εθνικές, διεθνείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις και να δέχονται βοήθεια από αυτές».

Οι Βρυξέλλες καταγγέλλουν επίσης «τον παράνομο περιορισμό του δικαιώματος στην παροχή ασύλου».
Το όνομα της νομοθεσίας παραπέμπει στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, που έχει καταγωγή από την Ουγγαρία, και θεωρείται μαύρο πρόβατο από τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος τον κατηγορεί ότι μέσω των ΜΚΟ του οργανώνει «μαζική μετανάστευση» προς την Ε.Ε.
Η Διεθνής Αμνηστία, μία από τις πολλές οργανώσεις που εργάζεται με μετανάστες στην Ουγγαρία, χαιρέτισε την απόφαση της Κομισιόν.
«Η σημερινή απόφαση ξεκαθαρίζει ότι η εκστρατεία εκφοβισμού των ουγγρικών αρχών εναντίον όσων αμφισβητούν τις ξενοφοβικές πολιτικές και τους νόμους τους δεν θα γίνει ανεκτή», τόνισε η Ιβ Γκέντι της Διεθνούς Αμνηστίας.
«Στέλνει επίσης ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα προς όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. ότι νομοθεσίες, όπως η “Stop Soros”, που παραβιάζουν κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα αντικρούονται σε όλα τα επίπεδα», πρόσθεσε.
Επίσης, χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε νέα διαδικασία επί παραβάση εναντίον της Ουγγαρίας αυτή τη φορά για την κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα τράνζιτ στη μεθόριο της χώρας όπου κρατούνται μετανάστες, απευθύνοντάς της μία πρώτη προειδοποίηση.
«Η Κομισιόν παρατηρεί ότι οι συνθήκες κράτησης στις ουγγρικές ζώνες τράνζιτ, κυρίως η άρνηση για την παροχή σίτισης, δεν συνάδει με τους προκαθορισμένους όρους» που περιλαμβάνονται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Η Βουδαπέστη έχει περιθώριο έναν μήνα να απαντήσει, μειωμένο χρονικό διάστημα «με δεδομένη την επιτακτικότατα της κατάστασης».
Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, DPA, Ναυτεμπορική
spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Ουγγαρία πράττει άριστα, που δεν αφήνει τον κάθε κερατά από τις Βρυξέλλες να κάνει κουμάντο στα εσωτερικά της. Αρκεί ο Βίκτορ Ορμπάν να έχει την έγκριση και στήριξη τού ουγγρικού λαού. Αυτή η Η Διεθνής Αμνηστία και όλοι οι υπόλοιποι, που κρίνουν, κατακρίνουν κλπ., πόσους μετανάστες έχουν πάρει στα σπίτια των;

    Ο Σαλβίνι απαγορεύει την αποβίβαση 135 μεταναστών στην Ιταλία

    Μακάρι να είχαμε σ’ αυτό το εθελόδουλο και κακορίζικο κράτος που ζούμε, πολιτικούς σαν τούς Ορμπάν και Σαλβίνι. Εκτός κι αν υπάρχουν πουλημένοι ή διεστραμμένοι, που προτιμούν το σημερινό πολυπολιτισμικό τσίρκο, το οποίο συμπληρώνουν και οι “ημέτεροι” (και όχι μόνο) Γύφτοι.

  2. Τους ΟΡΜΠΑΝ και ΣΑΛΒΙΝΙ τους εκλεγουν οι λαοι, οπως εξελεξαν παληοτερα τον Χιτλερ και τον Μουσουλινι και τωρα τον Κιμ , τον Καστρο και τα Καστρακια του και ο καταλογος δεν τελειωνει .
    Απλως στην σοσιαλιστικη-διεθνιστικη Ελλαδα απο το 1981 ξεμαθε ο λαος να ψηφιζει , με ποσοστα ανω του 50% τετοιους ηγετες .
    Κατι εκανε τον Ιουλιο του 2015 με το 62% του ΟΧΙ που ηθελε ο κ.Τσιπρας , αλλα αυτος ”συνεμορφωθη”, οπως θα ”συμμορφωθουν” και οι προαναφερθεντες κ.κ. Ορμπαν και Σαλβινι με τις Ευρωπαικες Οδηγιες , εκτος αν το παιξουν ”κορωνα-γραμματα”,πλην ακομη δεν τολμουν .
    Αλλα στην ζωη και την πολυκομματικη Δημοκρατια τα παντα αλλαζουν και αυτοι μαλλον δεν θα ειναι πρωθυπουργοι μετα τις επομενες εκλογες, σαν τον δικο μας ”απαιχτο” κ. Τσιπρα , οποτε ”ξεμπλεκει ” ομορφα και απλα η Ευρωπαικη Ενωση.
    Τωρα -πια- τετοιους ηγετες -σαν τον κ. Ερντογαν ας πουμε-τους ”τελειωνουν ” με εκλογικες διαδικασιες , αν το παιζουν ,η, ειναι πατριωτες , που ομως λοξοκοιταζουν προς Ανατολη ,η, Απω Ανατολη ,οπως ο δικος μας κ. Κωστας Καραμανλης ,που εκανε και το λαθος του Βουκουρεστιου του 2008.
    Εχουν γνωσιν οι φυλακες και ο τυφλοποντικας της Ιστοριας δεν σταματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα