Η Κεϊτ Μαρί Μπερνς, Επιτετραμμένη στην Πρεσβεία της Αθήνας, πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Κατά τη χθεσινή δεξίωση του Αμερικανού Γενικού Προξένου στη Θεσσαλονίκη, Gregory W. Pfleger, Jr,  επι τη ευκαιρία της Ημέρας της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας (4 Ιουλίου), ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρυ Πάιατ ανακοίνωσε ότι η Επιτετραμένη της Πρεσβείας Κέιτ Μαρί Μπέρνς θα είναι η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια. 

Η έμπειρη διπλωμάτης του Αμερικανικού Διπλωματικού Σώματος, εφ’ όσον το υπηρετεί εδώ και 24 χρόνια, και μέλος της ανώτερης διπλωματικής βαθμίδας είναι το νούμερο 2 στην πρεσβεία της Αθήνας από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Στην προηγούμενη θέση της ήταν Αναπληρώτρια Πρέσβης στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), στη Βιέννη όπου είχε υπηρετήσει επίσης και ως Επιτετραμμένη της Διπλωματικής Αποστολής των Η.Π.Α. από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Προηγουμένως, η κυρία Μπερνς κατείχε θέσεις στο Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών (State Department) στο  Γραφείο Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων, στο γραφείο του Υφυπουργού Δημόσιων Υποθέσεων και Δημόσιας Διπλωματίας, και στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. Εργάστηκε ως Σύμβουλος Δημοσίων Υποθέσεων στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία των Η.Π.Α. στο ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, από το 2007 έως το 2010.

Από το 2010 έως το 2011 ήταν Ανώτατη  Πολιτική Εκπρόσωπος που επιβλέπει τη διακυβέρνηση και την ανάπτυξη στο ανατολικό Αφγανιστάν στο πλαίσιο της Διεθνούς Δύναμης Συνδρομής για την  Ασφάλεια (ISAF). Έχει επίσης εκπροσωπήσει τα συμφέροντα των Η.Π.Α. στην Ισπανία, τη Βολιβία, την Ουγγαρία και την Τουρκία.

Η κυρία Μπερνς έχει τιμηθεί επτά φορές με τα βραβεία Superior Honor Award and Meritorious Award και με το Expeditionary Service Award (Βραβείο για Ειδική Αποστολή) από το Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α. και δύο βραβεία Meritorious Civilian Service από το Αμερικανικό Υπουργείο Αμύνης. Εκπροσώπησε το Υπουργείο Εξωτερικών ως υπότροφος Pearson στο Κογκρέσο την περίοδο 2002-2003 και ως υπότροφος του International Women’s Forum Leadership Foundation την περίοδο 2012-2013.

Κάτοικος της Sarasota της Φλόριντα, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων (Bachelor of Science) και έχει επίσης πτυχίο Master στη Διαχείριση Πολιτικής από το Πανεπιστήμιο της Georgetown. Μιλάει ισπανικά, ουγγρικά και τουρκικά και είναι παντρεμένη με το CAPT Larry Scott Gage, USN (Ret).

 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα