Η κατάθεση του Αμερικανού πρέσβη που «καίει» τον Τραμπ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Επιβεβαιώνει την πίεση της κυβέρνησης Τραμπ στην Ουκρανία να διενεργήσει έρευνα για τον Τζο Μπάιντεν

Λεπτομέρειες οι οποίες επιβεβαιώνουν την κατάθεση του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος και «καίνε» τόσο τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ όσο και τον δικηγόρο του Ρούντι Τζουλιάνι βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αποσπάσματα της κατάθεσης του πρέσβη Μπιλ Τέιλορ, Αμερικανοί αξιωματούχοι διαπραγματεύτηκαν το λεγόμενο quid pro quo στην Ουκρανία, έθεσαν δηλαδή όρο απαράβατο για την αποδέσμευση της στρατιωτικής βοήθειας, ύψους 391 εκατομμυρίων δολαρίων, προς το Κίεβο την έρευνα για τον Τζο Μπάιντεν, τον βασικό αντίπαλο του Τραμπ έως σήμερα στον δρόμο προς τις προεδρικές εκλογές του 2020.
Βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ και διπλωμάτης καριέρας, ο Μπιλ Τέιλορ κατέθεσε τον περασμένο μήνα στο Κογκρέσο ότι δύο αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχαν δηλώσει πως ο Τραμπ «δεν θα υπογράψει την επιταγή», έως ότου η Ουκρανία ολοκληρώσει τη συμφωνία τους.
Αυτό που ήθελε ο Τραμπ, σύμφωνα με την εκτενή κατάθεση του Τέιλορ, ήταν ο Ουκρανός πρόεδρος «να πάρει το μικρόφωνο και να ανακοινώσει ότι εκκινεί έρευνες για τον Μπάιντεν και την ανάμειξη στις εκλογές του 2016». Ο Τέιλορ υποστηρίζει ότι αυτά ειπώθηκαν σε μία συνομιλία μεταξύ του Τραμπ και του Γκόρντον Σόντλαντ, του Αμερικανού πρεσβευτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Τέιλορ κατέστησε σαφές ότι το πάγωμα της βοήθειας προς την Ουκρανία θα είχε επιπτώσεις για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, ενώ πρόσθεσε ότι η αρχική ιδέα να υποχρεωθεί ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε μία έρευνα εις βάρος του Μπάιντεν ανήκε στον προσωπικό δικηγόρο του Τραμπ, τον Ρούντι Τζουλιάνι.
Ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ, πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, επικεφαλής της έρευνας για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου, ανακοίνωσε ότι ο Τέιλορ θα είναι ο πρώτος μάρτυρας που θα κληθεί όταν αρχίσουν  οι τηλεοπτικές ακροάσεις την επόμενη εβδομάδα.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian, CNN
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα