Η καλύτερη διατροφή για επίπεδη κοιλιά σύμφωνα με το Harvard

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η μεσογειακή διατροφή έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που καταπολεμούν το λίπος και το φούσκωμα, ενώ έχει σημαντικά οφέλη και για την υγεία μας, σύμφωνα με το Τμήμα Υγείας του Πανεπιστημίου του Harvard.

Η γενικότερη στροφή προς ένα πιο υγιεινό lifestyle και η αποχή από τις εξαντλητικές δίαιτες, έχει τοποθετήσει τη μεσογειακή διατροφή και τα πλούσια οφέλη της στο επίκεντρο. Άλλωστε και ο στόχος μας πλέον δεν είναι απλά η απώλεια βάρους, αλλά η υιοθέτηση ενός healthy τρόπου ζωής. Όπως εξηγεί και το Πανεπιστήμιο του Harvard όμως, η μεσογειακή διατροφή είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε επίπεδη κοιλιά, ακριβώς επειδή διαθέτει τις απαραίτητες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην απώλεια λίπους στην περιοχή της κοιλιάς και καταπολεμούν το φούσκωμα, ενώ συμβάλλουν και στη διατήρηση μιας καλύτερης υγείας.

Τι περιέχει η μεσογειακή διατροφή;

Μια ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή περιέχει αντιφλεγμονώδεις τροφές όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα καρύδια, η βρώμη, το ελαιόλαδο, το ψάρι. Όταν προσλαμβάνονται σε καθημερινή δόση και σε σωστές ποσότητες, μπορούν να οδηγήσουν στην καύση κοιλιακού λίπους και στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

Τα οφέλη για την υγεία

Η μεσογειακή διατροφή ωστόσο έχει πολλά περισσότερα οφέλη όσον αφορά την υγεία μας. Είναι η διατροφή που βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία και αυξάνει το προσδόκιμο ζωής, αυξάνει επίσης τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό και μειώνει τους πονοκεφάλους, ακόμα και το άγχος, σε σύγκριση με το δυτικό τρόπο ζωής και τις διατροφικές συνήθειες βόρειων χωρών. Στα πλεονεκτήματά της θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και τις anti-aging ιδιότητές της.

i-kalyteri-diatrofi-gia-epipedi-koilia-symfona-me-to-harvard0
© unsplash

Πώς θα υιοθετήσουμε σωστά μια ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή στην καθημερινότητά μας;

Οι διατροφολόγοι προτείνουν να διαμορφώσουμε την καθημερινή μας διατροφή μας βάση το παρακάτω πλάνο, ώστε στη διάρκεια μιας εβδομάδας να προσλαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

  • Λαχανικά (2 με 3 μερίδες την ημέρα)
  • Φρούτα (3-4 την ημέρα)
  • Γαλακτοκομικά (2-3 μερίδες την ημέρα)
  • Ανάλατοι ωμοί ξηροί καρποί (έως 10 την ημέρα)
  • Δημητριακά, πατάτες, βραστά λαχανικά (4 μερίδες την ημέρα)
  • Ελαιόλαδο (3-4 μερίδες την ημέρα)
  • Αυγά (3 την εβδομάδα)
  • Ψάρι (3 φορές την εβδομάδα)
  • Λευκό κρέας (3 φορές την εβδομάδα)

Δημοσιεύτηκε στο Vogue.gr – Διαβάστε περισσότερα εδώ 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα