Η Ιταλία θα ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία της στη Λιβύη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

φωτό από το ιταλικό δημοσίευμα (Il Foglio)

Ιούλιος 13, 2020. 23:12

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουΐτζι Ντι Μάιο υπαινίχθηκε ότι η χώρα του «επιδιώκει να ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία της στη Λιβύη, επισημαίνοντας ότι ο ιταλικός στρατός βρίσκεται ήδη στη Λιβύη, μέσω του νοσοκομείου που διατηρεί στη Μισράτα.

Πρόσθεσε ότι η παρουσία των Ιταλών στρατιωτών που εργάζονται για την εκκαθάριση των ναρκών στη Λιβύη, είναι ένα βήμα για την ενίσχυση  της παρουσίας του ιταλικού στρατού.

Ο Ντι Μάιο σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Il Foglio» δήλωσε ότι η Ιταλία έχει μεγάλα συμφέροντα στη Λιβύη τονίζοντας την παρουσία της πετρελαϊκής εταιρείας Eni που ενισχύουν τα γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα της Ιταλίας και ως εκ τούτου «πρέπει να υπερασπιστούμε με τα δόντια», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας είπε επίσης ότι η συνεχιζόμενη εργασία της πρεσβείας τους από το εσωτερικό της Τρίπολης αποτελεί σαφή απόδειξη της υποστήριξης της Ρώμης στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Τρίπολης.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Λιβύη, δήλωσε ότι η Ιταλία δεσμεύεται να προωθήσει την επιστροφή των αντιμαχόμενων μερών στις διαπραγματεύσεις και να επιτύχει μια μόνιμη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Il FoglioAddress libya,

The Hellenic Information Team

               

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα