Η επόμενη μέρα στο ΑΚΕΛ χωρίς τον Άντρο στην ηγεσία… Αυτοκριτική και διαδοχή

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
02.06.2021 06:35

Μάλλον μόνο το ΑΚΕΛ δεν ασχολείται με την Προεδρία της Βουλής… Ανοίγουν και επισήμως θέμα ηγεσίας στην Εζεκία Παπαϊωάννου – Στεφάνου και Λουκαϊδης οι επικρατέστεροι για τη διαδοχή – Οριστική η απόφαση Άντρου Κυπριανού να μην  επαναδιεκδικήσει τη θέση του Γενικού Γραμματέα

Μόνο με την Προεδρία της Βουλής φαίνεται πως δεν ασχολούνται στο ΑΚΕΛ, αφού από σήμερα ανοίγουν και επίσημα το κεφάλαιο ηγεσία, καθώς συνέρχεται το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, ενώ το Σάββατο η συζήτηση μεταφέρεται στην Κεντρική Επιτροπή. Τα δύο ανώτατα σώματα του κόμματος θέτουν και επισήμως θέμα για την επόμενη μέρα. Ορόσημο για την συνέχεια, πρέπει να θεωρείται το Παγκύπριο Συνέδριο του κόμματος που αναμένεται τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου.

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις στο κόμμα της Αριστεράς αναμένονται καταιγιστικές, αφού η εκλογική αποτυχία δεν αφήνει περιθώριο για το αντίθετο.

Όπως αναφέρθηκε και σε χθεσινό δημοσίευμα της Cyprus Times, τελεσίδικη πρέπει να θεωρείται η απόφαση του Άντρου Κυπριανού να μην επαναδιεκδικήσει τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ.

Δικαίωμα διεκδίκησης της θέσης του γενικού γραμματέα έχουν όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, περίπου 105 στον αριθμό, τα οποία επίσης θα εκλεγούν στο συνέδριο.

Εάν ο υποψήφιος που θα υποδειχθεί θα είναι μόνον ένας τότε δεν θα στηθεί κάλπη, κάτι το οποίο θεωρείται απίθανο.

Στέφανος Στεφάνου και Γιώργος Λουκαΐδης θεωρούνται ως οι υποψήφιοι για το χρίσμα, χωρίς οτιδήποτε να είναι οριστικό. Δεν αποκλείεται επίσης να υπάρξει ενδιαφέρον και από άλλα κομματικά στελέχη.

«Αυτοκριτικά και τολμηρά για τα λάθη και τις αδυναμίες…»

«Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι αρνητικό για το ΑΚΕΛ. Αυτό το αναγνωρίσαμε από την πρώτη στιγμή και δεν κρυφτήκαμε πίσω από το γεγονός ότι και τα τέσσερα παραδοσιακά κόμματα είχαν απώλειες. Έχουμε ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες για να συζητήσουμε αυτοκριτικά και τολμηρά για τα λάθη και τις αδυναμίες μας, που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα, να λάβουμε όλες τις απαραίτητες αποφάσεις και σκληρά να εργαστούμε για να επανέλθουμε εκεί που η Ιστορία του Κόμματος επιτάσσει» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες.

«Σε αντίθεση με αυτό που έκανε το ΑΚΕΛ, η κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα προσπαθούν να εμφανίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα ως επιβράβευση της κυβέρνησης Αναστασιάδη, των πολιτικών και των πεπραγμένων της. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο ΔΗΣΥ είχε απώλειες εξαιτίας των πολιτικών και συμπεριφορών της κυβέρνησής του που προκάλεσαν τον θυμό, την απαξίωση και την απογοήτευση στην κοινωνία, ακόμα και σε πολλούς ψηφοφόρους του. Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να αγωνίζεται εντός και εκτός Βουλής για προστασία των πολιτών από τις κυβερνητικές αντιλαϊκές πολιτικές και για τη δημιουργία των προϋποθέσεων για επίτευξη της προοδευτικής αλλαγής με κοινωνικό πρόσημο στον τόπο μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

cyprustimes.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα