Η επίθεση κατά των αδυνάτων.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ

Μιλούν στο όνομα της ελευθερίας αλλά, εν ονόματι αυτής, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να εξαφανίσουν, ακόμη και βιολογικά, μεγάλες κατηγορίες ανθρώπων που το πέρασμα του χρόνου ή, αδικίες της φύσης, τους κατέστησαν αδύναμους.

Η ζωή, και ο ανθρωπισμός, απέκτησαν αξία όταν ένα κοινωνικό σύνολο ενδιαφέρθηκε για τα αδύναμα μέλη του. Αυτή ήταν και η ελκτική δύναμη του σοσιαλισμού. Τον οποίο, η ελληνική «αριστερά», σε κάθε μορφή της– με χυδαία έκφανση το Συριζα- φρόντισε να εξευτελίσει ως προς το περιεχόμενό του. Ως συνήθως, ο ακραίος ελληνικός ατομισμός, βρήκε και στο σοσιαλισμό τον άλλο πόλο του ατομικού βολέματος.

Τα επισημαίνουμε όλα αυτά, διότι, εκείνο που προκύπτει από τη χθεσινή σύναξη του Eurogroup, είναι ότι η κυβέρνηση συναίνεσε στη μείωση- των ήδη μειωμένων- συντάξεων αλλά, προκειμένου να πουλήσει γκεμπελισμό στη χώρα, θα πάρει αντισταθμιστικά κάτι άλλο, αλλού. Έτσι, ώστε, λένε οι κάθε είδους προπαγανδιστές της των δέκα ευρώ στο διαδίκτυο, να μην υπάρξει άλλη λιτότητα.

Δηλαδή, δεν έχει σημασία αν τα πάρει από τον συνταξιούχο που δεν τα βγάζει πέρα και τα δώσει κάπου αλλού. Σημασία έχουν οι αριθμοί που θα παρουσιάσουν οι  βολεμένοι στη εξουσία αριστεροί.

Οι συνταξιούχοι, ό, τι ήταν να δώσουν το έδωσαν τα πολλά χρόνια που κατέβαλαν τις εισφορές τους. Τώρα, είναι αδύναμοι και φοβισμένοι για το μέλλον. Με λίγη τρομοκρατία από τα Μέσα Ενημέρωσης και μερικές απειλές θα αποσυρθούν στα σπίτια τους. Και αν βγούν για καμιά διαδήλωση, δεν χάλασε ο κόσμος. Τόσες γίνονται καθημερινά.

Αυτός είναι ο απεχθής σοσιαλισμός του Συριζα και ενός εσμού αριστερών στελεχών που περιφερόταν μεταπολιτευτικά στα μπαράκια και τις κομματικές σέχτες και, σήμερα, με τη λαϊκή ψήφο, απολαμβάνουν τα ολοκληρωτικής φύσης όνειρά τους.

Ταυτίστηκαν με τους νεοφιλελεύθερους που, έτσι, και αλλιώς, πιστεύουν στην ελευθερία  που σου παρέχει η δύναμη.

Ο δογματισμός του απολαμβάνω στο όνομα της ελευθερίας τη δύναμή μου αδιαφορώντας για τους αδύναμους είναι ολοκληρωτισμός.  Φάνηκε από την ιδεολογική υποστήριξη που παρείχαν στους βομβαρδισμούς στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Σ αυτόν τον ολοκληρωτισμό βαδίζουμε στο άμεσο μέλλον με μια αριστερά που λειτουργεί ως Δούρειος Ίππος .

Η επίθεση κατά των αδυνάτων έχει λάβει καθολική μορφή. Μήπως και οι αδύναμοι πρέπει να συσπειρωθούν;

spot_img

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ”Μηπως και οι αδυναμοι πρεπει να συσπειρωθουν”. Φυσικα και ΝΑΙ κ. Σαββιδη, αλλα σε ΠΡΩΤΗ-ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ , πρεπει να απεμπλακουν, απο τις ιδεοληψιες της Αριστερας και της Δεξιας της 30ετιας 1940-70, που δεν θα υπηρχαν ,αν δεν ειχε γινει ο ερμος ανταρτοπολεμος-εμφυλιος πολεμος, που μας γεμισε νεκρους, καταστροφες στις κρατικες υποδομες, μαυροφορες και δυσκολιες στις καλλιεργειες αγροτικων προιοντων στην υπαιθρο ,κυριως της Βορειου Ελλαδος , με τις εγκαταλειφθεισες ναρκες στις γεφυρες και τις σιδηροδρομικες γραμμες, με θυματα μαθητες που εξεδραμαν και αγροτες. Σε ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ,- οι ιδιοι αδυναμοι- να απεμπλακουν απο την διαλυτικη ιδεοληψια του προοδευτικου και του συντηρητικου (με τα πολλα αλλα κοσμητικα επιθετα) , που επεβληθη στην 25ετια του ολου ΠΑΣΟΚ και των αλλων δημοκρατικων δυναμεων, που τωρα κυβερνουν κιολας, γιατι εξ ισου βλαπτουν ολοι αυτοι οι ΤΙΤΛΟΥΧΟΙ αριστεροδεξιοι -οι δεξιοι θες απο αυτοπεποιθηση , θες απο καλυτερες επιδοσεις για την ανορθωση της Πατριδος απο το 1950 μεχρι το 2009, δεν επικαλουνται τους τιτλους τους- . Μονον αγαπητε κ. Σαββιδη μετα απο τις δυο αυτες αμπεμπλοκες , να ειστε βεβαιος -και μαζι σας ολοι οι διαπορουντες για την εξακτινωση μας συνελληνες- οτι θα συγκεντρωνοντσι καθημερινως αυξανομενοι οι αδυναμοι και ”θα δωσουν να καταλαβουν” ο,τι κανουν οτι δεν καταλαβαινουν οι σημερινες πολιτικες ηγεσιες , που ακομη τολμουν να απευθυνονται στον Ελληνικο λαο και με την φραση ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΕΣ. Περασαν 22 χρονια, απο την ληξη της θητειας του ως Προεδρου της Δημοκρατιας του αειμνηστου Καραμανλη και δεν ακουσαμε ακομη, την προσαγορευση, ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ,ΕΛΛΗΝΕΣ. Δεν την δικαιουμεθα;;;

    • Θα το θέσω διαφορετικά και λακωνικά: Οι αδύνατοι, ο ελληνικός λαός γενικά, νοσεί από την κομματοπάθεια. Πρέπει, συνεπώς, ν’ απεμπλακεί από τις κομματικές έριδες, τα κομματικά πάθη και τον κομματικό διχασμό, που κατέστρεψε την χώρα μας, αφ’ ης το κομματικό σαράκι μπήκε στον Νεοέλληνα.

      • η νοοτροπία κυριε…εχει δυο μερες που ολοι οι σταθμοι ιδιωτικοί και μη ,μας τα εχουν κανει τσουρέκια,επειδη κραtική γη επεστρεψε στο κρταος…χαχαχαχα,μζαι με ενα λυόμενο απο πνω

  2. Κύριε Σαββίδη,

    Σωστό είναι το άρθρο σας, συμφωνώ ότι η κοινωνική “αριστερά”, ας την πούμε έτσι, είναι ανύπαρκτη στην Ελλάδα. Και είναι ανύπαρκτη, επειδή κι αυτή, η “αριστερά”, ένα κόμμα (=> συμμορία) είναι και τίποτε άλλο. Δεν γίνεται να είναι συμμορία και ανθρωπιστική. Γίνεται; (Βλέπετε και σχόλιό μου 1.1).

    Πάντα μού κινούσε την περιέργεια, γιατί η “τρόικα”, “θεσμοί”, ή όπως τέλος πάντων αποκαλούν τους δανειστές που επιβάλουν τις περικοπές, στρέφονται πάντα κατά των αδυνάτων. Γιατί δεν αρχίζουν το ψαλίδισμα από τούς χλιδάτους μισθούς, τα εξωφρενικά προνόμια και τις απαράδεκτες συντάξεις των πολιτικών; Άρα, μήπως, λέω μήπως, το πού και σε ποιους θα γίνουν οι περικοπές δεν το καθορίζουν αυτοί, αλλά οι “εθνοπατέρες”; Πιο απλά, μήπως αυτοί ζητούν απλώς τα χρήματά των πίσω με τον τόκο, όπως κάθε δανειστής και αφήνουν τις κυβερνήσεις να βρουν από πού θα τα βρουν; Αν δανειστείτε από μία τράπεζα, θα σάς βάλλει στο συμβόλαιο ότι θα κόψετε τις εξόδους και τα ταξείδια, θα οδηγείτε αυτοκίνητο όχι άνω των 1400 κυβικών και θα τρώτε μόνο μία φορά την εβδομάδα κρέας; Ασφαλώς όχι. Η τράπεζα θέλει να πάρει πίσω τα λεφτά της με τον τόκο. Το πού και πώς θα τα βρείτε είναι πρόβλημα δικό σας.

  3. Έτσι,

    δέν πάμε πουθενά, όμως

    άς κοιτάξουμε γύρω μας, γιατί
    ορώντας κι όχι βλέποντας,
    υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες,

    μέ τή βοήθεια τού Θεού κιόλας, έ;!

  4. Θα διαφωνήσω με τον Σαββίδη. Η ελκτική δύναμη του σοσιαλισμού και κατ’ επέκταση του κομμουνισμού ήταν η κατοχή των μέσων παραγωγής. Αυτή ξέπεσε αρχικά στον έλεγχο της διανομής της παραγωγής για να καταλήξει στον έλεγχο διανομής των εισοδημάτων. Αυτός ο έλεγχος διανομής των εισοδημάτων χωρίς την κατοχή των μέσων παραγωγής ήταν και είναι εφικτός μόνο με συμβιβασμό ανάμεσα στην αριστερά και στο κεφάλαιο. Για αυτό και η αριστερά αποσχίστηκε από το κομμουνιστικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

  5. Η απεμπλοκή από τα κόμματα ( από τα υπάρχοντα κόμματα δηλαδή) δεν γίνεται με επιθέσεις στο κόμμα που δεν μας βγήκε σε προσωπικά θέματα.
    Η Ελλάδα , και ολόκληρη η Ευρώπη δηλαδή, πάσχει από έλλειψη ηγετών.
    Ηγέτες με όραμα καθαρό και πνευματικό ανάστημα τέτοιο που να μπορεί να το υλοποιήσει , το όραμα.
    Η έλλειψη δεν είναι ένα περίεργο βιολογικό πρόβλημα αλλά αποτέλεσμα του τρόπου ζωής μετά τον Β πόλεμο.
    Μια άποψη ότι κατακτήσαμε τα πάντα και τα δικαιούμαστε.
    Ότι η επιστήμη έχει απαντήσεις σε όλα και για την γέννηση του σύμπαντος!!!
    Όταν λείπουν οι ηγέτες χρειάζονται δημοκρατικά κόμματα με συνείδηση της ανεπάρκειας τους σαν προσωπικότητες.
    Κόμματα που στο σύγχρονο κόσμο πρέπει να έχουν σοσιαλιστική κατεύθυνση .Όχι από ιδεολογήματα η γνώμη αυτή αλλά όπως λέει σήμερα και ο ΠΟΥ (παγκόσμιος οργανισμός υγείας) καλεί τα κράτη να επενδύσουν στην παραγωγή νέων αντιβιοτικών γιατί η ιδιωτική βιομηχανία δεν επενδύει σε νέα αντιβιοτικά !!!!
    Τόσο αποτελεσματική η ανεξέλεγκτη αγορά των νεοφιλελεύθερων .
    Για την φτώχεια καλό είναι να θυμηθούμε ποιοι είναι υπεύθυνοι για να μη ξαναπέσουμε στα ίδια λάθη.
    Ποιοι από το ΠΑΣΟΚ διέλυσαν την χώρα με δάνεια και λοβιτούρες .
    Ποιοι έχτισαν τεράστια οφέλη από την κομματική σχέση.
    Ποιοι πήραν σε ‘δημοπρασίες’ όλους τους δρόμους της χώρας χωρίς να δώσουν δραχμή.
    Ποιοι πήραν αντισταθμιστικά οφέλη.
    Ποιοι πήραν τις συμβάσεις της αγοράς αιώνα.
    Ποιοι άρπαξαν τα χρήματα των απλών ανθρώπων στο χρηματιστήριο.

    Όσο για την προσωπική μου τοποθέτηση και τώρα και πάντοτε θα υποστηρίζω την αλήθεια όπως προσωπικά την αντιλαμβάνομαι .
    Δεν ανήκω σε κόμματα.
    Είχα και έχω την προσωπική μου ελευθερία σε μεγάλη εκτίμηση για να κάνω πίσω σ αυτά που πιστεύω.
    Μια ακόμη φορά εξηγώ την τοποθέτηση μου και ελπίζω ο κ Σαββίδης ,να ζητήσει συγνώμη για την ακατανόητη επίθεση σε μια καταχώρηση καθαρά κεντρώα πολιτικά αλλά σαφώς αντιπασοκική όχι όμως και αντικαραμανλική (και για τους δυο που τόσο αγάπησαν την Ελλάδα, τόσες καταχωρήσεις εδώ μέσα από εμένα και για τους δυο) .
    Κάτι που περιμέναμε και από τον Τσίπρα όχι όμως από τον Βενιζέλο και σε όποια κυβέρνηση συμμετείχε αυτός.

    Να ξέρουμε τι λέμε.
    Άκου πήρα γραμμή από τον ΣΥΡΙΖΑ!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα