Η επέτειος έναρξης της (κανονικής) λεηλασίας της Ελλάδας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 Posted on January 18, 2017, 11:56 pm

Σήμερα λοιπόν, δεν ξεχνάμε την επέτειο έναρξης της (κανονικής) λεηλασίας της Ελλάδας. Γιατί, μπορεί να ζήσαμε ένα πλιάτσικο χωρίς ιστορικό προηγούμενο, την πρώτη οκταετία του ΠΑΣΟΚ, για αυτό που πέρασε η χώρα ωστόσο στα χρόνια του Σημίτη, δεν θα βρεθεί ποτέ στο μέλλον ιστορικό ισοδύναμο.

Ήταν η οκταετία των απευθείας αναθέσεων. Των πολλών εκατομμυρίων ευρώ που χάθηκαν σε δημόσια έργα, σε… τυχερά, σε δουλειές εκείνης της αλησμόνητης παρέας, μέλη της οποίας έχουν επιβιώσει μέχρι τις μέρες μας ως τα λεγόμενα “ορφανά του Σημίτη”.

Ήταν η περίοδος της λεηλασίας των αποταμιεύσεων των Ελλήνων, με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Η περίοδος του πλιάτσικου στη σκιά της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η περίοδος κάθε μεγάλου σκανδάλου, που μέχρι και σήμερα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στα καφενεία… της Αμερικής, της Γερμανίας, και κάθε χώρας οι μεγάλες εταιρείες των οποίων μοίρασαν μίζες σε Έλληνες πολιτικούς με κυβερνητικό δικαίωμα υπογραφής.

Ήταν η περιόδος της πιο βίαιης αναδιανομής πλούτου. Από τους μη έχοντες ή τους… ελάχιστα έχοντες, σε μια κλειστή, ελιστίστικη κάστα. Ένα κλειστό κλαμπ προνομιούχων, που μέχρι και σήμερα… μνημονεύει την πρωθυπουργία Σημίτη, Τότε που γίνονταν δουλειές. Μεγάλες δουλειές. Τότε που χτίστηκαν καριέρες, και τακτοποιήθηκαν οικονομικά γενιές των ίδιων οικογενειών. Εκείνης της μεγάλης και μοιραίας παρέας, υβρίδια ή σαπρόφυτα της οποίας ταλαιπωρούν μέχρι και σήμερα τον δημόσιο βίο.

Ήταν η περίοδος της ένταξης στην ευρωζώνη με τα “πειραγμένα” στοιχεία. Με το swap της “Goldman Sachs”. Με τη “στρογγυλοποίηση” τιμών στη ζώνη του ευρώ, που άνοιξε το δρόμο για τη φτωχοποίηση των Ελλήνων.

Ήταν η περίοδος των σκανδάλων. Των μεγάλων σκανδάλων. Από την πολιτική, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στις τέχνες και τα γράμματα. Στην οικονομία. Στα Πανεπιστήμια. Η περίοδος της μεγάλης και ιστορικής ντροπής, που άνοιξε την πόρτα για τη χρεοκοπία. Για την οποία, όσοι… πήγαν ταμείο την οκταετία Σημίτη, προσπαθούν να ενοχοποιήσουν την περίοδο Καραμανλή.

Γιατί, είναι πολύ… λογικό να σκεφτεί κανείς, ότι η χώρα χρεοκόπησε από τον πολλαπλασιασμό των συμβασιούχων του δημοσίου, και όχι από τους πλαστούς, υπερδιογκωμένους προϋπολογισμούς των ετών της λεηλασίας, τότε που κρύβονταν δαπάνες, για να μεταφερθούν στις επόμενες γενιές. Λίγη ντροπή, δεν βλάπτει.

Ήταν η εποχή που κάποιοι μας τάησαν σανό. Πολύ σανό. Περισσότερο σανό από το “λεφτά υπάρχουν” του Γιώργου. Περισσότερο σανό από τη διακυβέρνηση Τσίπρα.

Η οκταετία Σημίτη ήταν ο “χρυσός αιώνας” της διαπλοκής. Και ξεκίνησε, σαν σήμερα, στις 18 Ιανουαρίου του 1996. Τότε που, 11… γενναίοι ψήφισαν σωστά. Ψήφισαν τον καταλληλότερο. Για να παραχωρήσει το μέλλον της χώρας στη διαπλοκή, με τη λατρεμένη πρακτική των… απευθείας αναθέσεων.

Ysterografa

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μακαρι το κειμενο και το βιντεο να αποτελεσουν το ρεκβιεμ του Πασοκ, που γνωρισαμε και ζησαμε στο πετσι μας-που λεμε- απο το 1981, γιατι με την συγκροτουμενη Δημοκρατικη Παραταξη, με τα ιδια υλικα και το συνθημα της να μη παλινορθωθει η Δεξια-Νεα Δημοκρατια-, για να συμπραξει και να συγκυβερνησει με τα προς Αριστερα υπολειμματα, κινδυνευουμε να ξαναζησουμε λαικισμους και διχασμους , που ζησαμε απο το 1981. Ευτυχως υπαρχουν δυο -προς το παρον- σωφρονα στελετη του -οι κ.κ. Βενιζελος και Παγκαλος, που σιγουρα δεν επιθυμουν την παλινορθωση του γνωστου Πασοκ και θεωρουν εθνωφελεστερο να συνεργασθουν με την κεντροδεξια Ν.Δημοκρατια, οπως κανουν ολα τα σοσιαλδημοκρατικα κομματα στην Ευρωπαικη Ενωση. Μακαρι να συγκροτηθει ενα νεο σοσιαλδημοκρατικο -στα προτυπα των ευρωπαικων-κομμα και στην Ελλαδα, για να γλυτωσουμε απο τον λαικισμο και την κυβερνητικη προχειροτητα και επιπολαοτητα ,που ζησαμε και ζουμε με τις κυβερνησεις τους απο το 1981, μεχρι σημερα. Δεν θα ειναι λιγο το κερδος μετα την κριση και την γενικη παρακμη , που βιωνουμε. Μονο ετσι θα ελπιζουμε σε επανεκκινηση του Ελληνισμου, που προωρισται να ζησει και θα ζησει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα