Η Ελληνίδα φίλη της Καμάλα Χάρις που την πρότεινε στον Μπάιντεν για αντιπρόεδρο -Η Ελένη Τσακοπούλου-Κουναλάκη μιλά στο iefimerida.gr

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Στενούς δεσμούς με παράγοντες της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας διατηρεί η Καμάλα Χάρις, που αποκαλείται «υπερόπλο» του Τζο Μπάιντεν στη μάχη για τον Λευκό Οίκο.

Αν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τις εκλογές του Νοεμβρίου, θα γίνει η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ αλλά και η πιο καταρτισμένη, όπως λέει μιλώντας στο iefimerida.gr, η στενή της φίλη Ελένη Τσακοπούλου- Κουναλάκη, αντικυβερνήτης της Καλιφόρνια.

«Εχει διακριθεί σε πολλούς τομείς. Επί του παρόντος είναι η μαύρη γυναίκα, η οποία κατέχει το υψηλότερο αξίωμα στον τομέα της, στην χώρα. Η μέχρι τώρα καριέρα της, της έδωσε την εμπειρία και τα εφόδια ώστε να είναι μια από τις πιο καταρτισμένες αντιπροέδρους στην ιστορία», λέει η κυρία Τσακοπούλου.

Η Ελένη Τσακοπούλου- Κουναλάκη με την Καμάλα Χάρις στην εκστρατεία της Ελληνοαμερικανίδας για την πολιτεία της Καλιφόρνια

Η Ελένη Τσακοπούλου- Κουναλάκη με την Καμάλα Χάρις στην εκστρατεία της Ελληνοαμερικανίδας για την πολιτεία της Καλιφόρνια
Η Καμάλα είναι μία απίστευτη φίλη, δεν ξεχνά ποτέ γενέθλια
Όπως εξηγεί, με την εκλεκτή του Τζο Μπάιντεν τη συνδέει μακροχρόνια φιλία την οποία η Καμάλα Χάρις τιμά σε κάθε περίσταση. «Η γερουσιαστής Χάρις είναι μια εργατική, υπέροχη και αξιότιμη λειτουργός του δημοσίου. Διετέλεσε γενική εισαγγελέας στο σημαντικότερο τμήμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης της χώρας. Ταυτόχρονα είναι μια απίστευτη φίλη που δεν ξεχνά ποτέ τα γενέθλια σου».

Άλλωστε είναι και οι δυο παιδιά μεταναστών με παράλληλες διαδρομμές. «Με την Kαμάλα είμαστε φίλες πολλά χρόνια. Όπως κι εγώ, έτσι κι αυτή είναι κόρη μεταναστών και έχει ζήσει το όνειρο της Καλιφόρνια». Σε σχέση με τον αντίκτυπο της επιλογής της στην Ελλάδα τονίζει τη σημασία που αποδίδει η Γερουσιαστής στις ισχυρές σχέσεις μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ. «Εργάζεται στην επιτροπή πληροφοριών της Γερουσίας και έχει εμπειρία στα θέματα εθνικής ασφάλειας. Πιστεύει επίσης στη μεγάλη σημασία των στρατηγικών εταιρικών σχέσεων του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών στον κόσμο».

Η Ελένη Τσακοπούλου- Κουναλάκη με την Καμάλα Χάρις
Η Ελένη Τσακοπούλου- Κουναλάκη με την Καμάλα Χάρις
Κομβικός ρόλος στην επιλογή της Καμάλα Χάρις από τον Μπάιντεν
Η Ελένη Τσακοπούλου, είναι κόρη του «γκουρού» του real estate Άγγελου Τσακόπουλου με καταγωγή από την Αρκαδία που συγκαταλέγεται στους ισχυρότερους Έλληνες της Αμερικής. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης η Ελληνίδα αντικυβερνήτης στην Πολιτεία της Καλιφόρνια, που έχει διατελέσει και πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουγγαρία, είχε κομβικό ρόλο στην επιλογή της Χάρις αφού διοργάνωσε τηλεδιάσκεψη με τον Τζο Μπάιντεν στην οποία συμμετείχαν Δήμαρχοι, λομπίστες και επιχειρηματίες της Καλιφόρνια και μίλησαν για εκείνη στον υποψήφιο Πρόεδρο.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Τζωρτζ Τσουγκαράκης, Μαικ Μανατος, Αντυ Μανάτος, Καμαλα Χαρις, Νικος Μουγιαρης, Father Alex
Από αριστερά προς τα δεξιά: Τζωρτζ Τσουγκαράκης, Μαικ Μανατος, Αντυ Μανάτος, Καμαλα Χαρις, Νικος Μουγιαρης, Father Alex
«Νιώσαμε την ανάγκη να μιλήσουμε ευθέως για το ποιά είναι η Καμάλα Χάρις και πόση υποστήριξη έχει στην Καλιφόρνια», δήλωσε η κ. Τσακοπούλου- Κουναλάκη όπως μετέδωσε το cbs.
Η τηλεδιάσκεψη αυτή διήρκησε 45 λεπτά και όπως επισημαίνουν τα αμερικανικά μέσα, ίσως επηρέασε τον Μπάιντεν στην τελική του επιλογή. Στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα η Καμάλα Χάρις διατηρεί επίσης σχέσεις με τον π. Αλέξανδρο Καρλούτσο και τους γνωστούς λομπίστες Άντυ και Μάικ Μανάτο.

Ο Μάικ Μανάτο με την Καμάλα Χάρις
Ο Μάικ Μανάτο με την Καμάλα Χάρις
Μία προσωπικότητα φωτεινή και πολύ εργατική
Η επιλογή της Καμάλα Χάρις, εφ’ όσον ο Μπάιντεν κερδίσει τις εκλογές, θα έχει ιστορικό αντίκτυπο, λέει στο iefimerida ο Άντυ Μανάτος. «Από την εμπειρία μας μαζί της πρόκειται για μια προσωπικότητα πολύ φωτεινή και πολύ εργατική. Ο χειρισμός πολλών περίπλοκων θεμάτων στη Γερουσία των ΗΠΑ υποδηλώνει ότι θα ήταν καλή Αντιπρόεδρος. Είναι πολύ κοντά στην ελληνοαμερικανική κοινότητα τόσο στην Καλιφόρνια όσο και στην Ουάσιγκτον. Θα έχει ιστορικό αντίκτυπο ως η πρώτη γυναίκα που κατέχει μία από τις δύο κορυφαίες θέσεις στην Αμερική – Πρόεδρος ή Αντιπρόεδρος – και επίσης θα είναι η πρώτη Αφροαμερικανή που θα αναλάβει θέση Αντιπροέδρου», επισημαίνει ο κ. Μανάτος.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/i-ellinida-fili-tis-kamala-haris-sto-iefimeridagr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα