“Η Ελλάδα δημιουργεί drone με τεχνολογία του μαχητικού F-35B”

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Η Ελλάδα αναπτύσσει ένα σχεδιασμό για την κατασκευή του πρώτου ελληνικού Drone, όπως αναφέρει το Βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων- BTA, επικαλούμενο τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Σύμφωνα με τον Σταϊκούρα, το έργο για την ανάπτυξη και παραγωγή του αυτόνομου αεροσκάφους εντάσσεται στο πρόγραμμα Αρχύτας, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και έξι μήνες. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη και την εμπορική παραγωγή ενός drone πολλαπλών χρήσεων.

Το «Αρχύτας» πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Αεροδιαστημική Βιομηχανία και τρία ελληνικά πανεπιστήμια.Η αρχική εξέλιξη αναμένεται να είναι έτοιμη στα τέλη Απριλίου, οπότε και θα παρουσιαστεί ένα μοντέλο του drone.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Οικονομικών.

Τα σχέδια προβλέπουν το drone, το οποίο αναπτύσσεται με βάση την τεχνολογία του αμερικανικού μαχητικού πέμπτης γενιάς F-35B, να είναι έτοιμο σε περίπου δύο χρόνια.

Θα μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα με τη βοήθεια καινοτόμων συστημάτων. Το αεροσκάφος θα κατασκευαστεί από την Ελληνική Εναέρια Βιομηχανία και θα κοστολογηθεί στον προϋπολογισμό, σημειώνει το εσωτερικό δημοσίευμα.

blitz.bg

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όσο αφορά την κατασκευή ανεπάνδρωτων από Ελλάδα, αυτά δεν έχουν νόημα να είναι ελικοφόρα, αλλά αεριωθούμενα. Αεροσκάφος βαριού οπλικού φορτίου, ήδη προηγμένο ως προς τα φέροντα όπλα, δεν είναι άλλο από το nEUROn, το οποίο και θα προσέδιδε δυνατότητα τη βαθιάς διείσδυσης στην αντίπαλη ενδοχώρα, αλλά δεν φαίνεται να θέλει η Ελλάδα να βολιδοσκοπήσει την Γαλλία και στις άλλες συμπαραγωγούς για την προοπτική περαιτέρω εξέλιξης και παραγωγής του ήδη πτητικού αυτού πολεμικού αεροσκάφους. Αναλώσιμα/υποπενταπλασιου κόστους, που σχεδιάζονται για να τηλεκατευθυνονται απ’ τα rafale, όπως και προέβλεπε το αρχικό σχέδιο συμμέτοχης της Ε.Α.Β. στο γαλλοευρωπαϊκο πρόγραμμα του nEUROn προ δεκαπενταετίας. Ένας στόλος από 150 nEUROn θα μπορούσε να παραχθεί και να εξελιχθεί εντός της χώρας μας, εφοδιάζοντας τα παράλληλα στις ερχόμενες δεκαετίες με onboard ευφυείς αλγορίθμους, εγχώριας παραγωγής, που να τους προσδίδουν πτητική αυτονομία χωρίς τηλεχειρισμό όσο και δυνατότητα ιδίας απόφασης για στοχοποιηση. Εφοδιαζόμενος δε με βλήματα ευρωπαϊκής συμπαραγωγής, ένας δικτυακά συνεργαζόμενος στόλος μαχητικών από rafale και nEUROn θα μας προσέδιδε καθολική επικράτηση στον αεροπορικό πόλεμο και στη δυνατότητα αλλαγής του στρατιωτικού μας δόγματος σε αυτό ενός αιφνίδιου αεροπορικού πλήγματος σε όλο το βάθος της εχθρικής ενδοχώρας. Τα nEUROn προβλέπονται να επιχειρούν ως συνεκτικό σμήνος αναλωσίμων μαχητικών (swarming drones) ικανά εξαπόλυσης αιφνιδιαστικής επιδρομής κατά τις πρώτες ώρες του αεροπορικού πολέμου, κατά την εναρκτήρια φάση όπου όλα κρίνονται κατά το πλείστο. Δικτυωμένα για τη διάχυση της τακτικής πληροφορίας, θα είναι ικανά να «σπρώξουν» την επίθεση του λοιπού στρατεύματος. Ένας αριθμός 150 nEUROn θα ήταν ικανός για να επιβιώσει τις συνέχεις καταρρίψεις κατά τα πρώτα κύματα της αεροπορικής επιδρομής, και να εξουδετερώσει και τα δεκατρία τουρκικά πολεμικά αεροδρόμια, καταστρέφοντας την αεροπορία τους ει δυνατόν στο έδαφος, με υποπολλαπλάσιο κόστος απωλειών αυτής των συμβατικών μαχητικών. Προ δεκαετίας, τα σχέδια της πολεμικής αεροπορίας προέβλεπαν την απόκτηση 150 nEUROn.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα