“Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες περικοπές, το ΔΝΤ εκπλήσσει”, γράφει η ιταλική La Repubblica

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 FILE PHOTO: European Department Director Poul Thomsen. Photo Roxana Bravo

«Το ΔΝΤ εκπλήσσει την Ευρωπαϊκή Ένωση: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες περικοπές», είναι ο τίτλος σημερινού άρθρου της εφημερίδας La Repubblica.

Η εφημερίδα σημειώνει πως το Ταμείο, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, διαπίστωσε ότι «η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να εγκρίνει νέες περικοπές, μετά από την εντυπωσιακή φορολογική προσαρμογή των τελευταίων ετών» και ζητά, συγχρόνως, «μία ουσιαστική μείωση του δημόσιου χρέους, ώστε να τύχει εγγύησης η βιωσιμότητα του προγράμματος βοήθειας».

Η La Repubblica αναφέρεται και στην απάντηση του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με την οποία «η Αθήνα είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι υποστηρίζει το ΔΝΤ» και «το χρέος δεν μπορεί να σβηστεί, αλλά το πολύ να μειωθεί εάν ο κ. Τσίπρας διατηρήσει εποικοδομητική στάση».

«Ο πόλεμος νεύρων ανάμεσα στους δανειστές κινδυνεύει να ρίξει στο χάος την όλη ελληνική κατάσταση», σχολιάζει ο δημοσιογράφος Έττορε Λιβίνι και υπενθυμίζει ότι ο στόχος είναι να βρεθεί συμφωνία στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, αν και «δεδομένων των άγριων τσακωμών αυτών των ωρών, οι ελπίδες περιορίζονται στο ελάχιστο». Επίσης, η La Repubblica γράφει ότι ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να επιβάλει νέα μέτρα λιτότητας, αλλά, όπως προσθέτει «σύμφωνα με ορισμένες φήμες ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μπορούσε να κάνει μία μερική παραχώρηση, για να απεμπλακεί η κατάσταση, όπως, ίσως, τη μείωση του αφορολόγητου ορίου».

Τέλος, ο Έττορε Λιβίνι υποστηρίζει ότι «κάποιοι μιλούν για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών», αν και υπογραμμίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας το διαψεύδει, και καταλήγει με αναφορά στην αύξηση της απόδοσης των ελληνικών ομολόγων, λόγω της όλης κατάστασης.

08/02/2017 15:26 ΑΠΕ-ΜΠΕ Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης Ρώμη

Πηγή: “Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες περικοπές, το ΔΝΤ εκπλήσσει”, γράφει η ιταλική La Repubblica http://mignatiou.com/2017/02/i-ellada-den-antechi-alles-perikopes-to-dnt-ekplissi-grafi-i-italiki-la-repubblica/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα