Η Ελλάδα «ανακηρύσσει» ΑΟΖ και ο Ρ.Τ.Ερντογάν απειλεί να… πουλήσει τους Έλληνες σκλάβους «όπως έκανε ο Μπαρμπαρόσα»!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

H αντίστροφη μέτρηση για μια πιθανή αναμέτρηση Ελλάδος-Τουρκίας, φαίνεται ότι ξεκινά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κατάσταση θα οδεύσει προς άμεση κλιμάκωση: Το τουρκικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Λιβύη και ο  Τούρκος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να πράξουν το ίδιο με τον Οθωμανό ναύαρχου Χ.Μπαρμπαρόσα, ο οποίος στο απόγειο της ισχύος της οθωμανικής αυτοκρατορίας τον 16ο αιώνα είναι καταφέρει να κυριαρχήσει σε κεντρική ανατολική Μεσόγειο, κατανικώντας τους δυτικούς στόλους.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «Οπως ξέρετε στην ανατολική Μεσόγειο κάνουμε άλλο ένα βήμα με τη Λιβύη. Και με το βήμα αυτό στη Μεσόγειο οι στρατιώτες μας θα γράψουν έπος όπως κάναμε στην ιστορία με τον Μπαρμπαρόσα».

Ο Μπαρμπαρόσα είχε γίνει γνωστός για τις άγριες σφαγές στις οποίες προχωρούσε στα ελληνικά νησιά, την Βόρειο Αφρική, την Σικελία και τα σκλαβοπάζαρα με τα οποία γέμισε τις αγορές της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Οι ιστορικοί του καταμαρτυρούν σήμερα τις σφαγές στην Κέρκυρα (πάνω από 140 οικισμούς), την Αστυπάλαια, τις Κυκλάδες και Σποράδες, ενώ ορόσημο θηριωδίας παραμένει η σφαγή των Κυθήρων με πάνω από 7.000 αμάχους.

Όσο για τη ζοφερή κληρονομιά του, ακόμα και 3 αιώνες μετά τον θάνατό του οι παράκτιες πόλεις της Μεσογείου μαστίζονταν από κουρσάρικες επιδρομές από τους επιγόνους του.

Η απάντηση έρχεται σε λίγη ώρα από την Ελλάδα και το Ισραήλ που στην ουσία ανακηρύσσουν την τριπλή ΑΟΖ, Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, απέναντι στις πειρατικές ενέργειες της Αγκυρας, η οποία 500 χρόνια μετά τον Μπαρμπαρόσα νομίζει ότι μπορεί να επανασυστήσει την οθωμανική αυτοκρατορία.

Η πολιτική πραγματικότητα που προκύπτει από την υπογραφή του EastMed, είναι η de facto ανακήρυξη ελληνικής ΑΟΖ καθώς δεν μπορεί να υπάρξει EastMed δυτικά της κυπριακής ΑΟΖ, αν δεν υπάρξει ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Αρα με την υπογραφή του EastMed, η Ελλάδα «ανακηρύσσει» ΑΟΖ και η Κύπρος με το Ισραήλ, την αποδέχονται.

Το κρίσιμο σε όλα αυτά είναι να «ξυπνήσει» η ελληνική πολιτική ελίτ, να επαναδιαπραγματευθεί τα Μνημόνια σε ότι αφορά τις αμυντικές δαπάνες και να μπορέσει η χώρα να επανεξοπλιστεί. Αλλιώς κινδυνεύουμε όχι απλώς με γεωστρατηγική έκλειψη, αλλά και με απώλεια εθνικού εδάφους. Η αναφορά στον Μπαρμπαρόσα, από τον Ρ.Τ.Ερντογάν, μόνο τυχαία δεν είναι για το τι έρχεται αν δεν είμαστε έτοιμοι.

Ο χάρτης της τουρκολιβυκής συμφωνία που συνόδευσε σήμερα την έγκριση από την Βουλή της αποστολής τουρκικών στρατευμάτων στην Λιβύη:

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/834294_i-ellada-anakiryssei-aoz-meso-eastmed-kai-o-rterntogan-apeilei
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα