Η Ελένη Τουλουπάκη νέα εισαγγελέας Διαφθοράς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Με συντριπτική πλειοψηφία

Η Ελένη Τουλουπάκη νέα εισαγγελέας Διαφθοράς
Με συντριπτική πλειοψηφία τα μέλη του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου επέλεξαν ως διάδοχο της Ελένης Ράικου για τη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς την αντεισαγγελέα εφετών Ελένη Τουλουπάκη.

Η κ. Τουλουπάκη μετέχει στο κλιμάκιο των εισαγγελέων που συνδράμουν το έργο των Οικονομικών Εισαγγελέων, έχει χειριστεί τελευταία σημαντικές υποθέσεις, που σχετίζονται με τις έρευνες από τις διάφορες λίστες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ μετείχε προ ημερών στην ομάδα των εισαγγελικών λειτουργών, η οποία με επικεφαλής τον εποπτεύοντα  για το οικονομικό έγκλημα Παν. Αθανασίου, μετέβη στη Χάγη, όπου είχε κρίσιμες επαφές για τα λεγόμενα Pαnama Papers.

Επίσης, η Ελένη Τουλουπάκη είχε χειριστεί και την υπόθεση, μεταξύ άλλων, για τις καταθέσεις Φαλτσιανί, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ καθώς και άλλες παρεμφερείς υποθέσεις.

H κ. Τουλουπάκη που θα ηγηθεί της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την προσεχή διετία έλαβε ψήφους δέκα έναντι μίας (μειοψήφισε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κατσιρώδης) στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, το οποίο έκανε δεκτή τη σχετική εισήγηση του αρεοπαγίτη Χαράλαμπου Μαχαίρα.
(Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Ελευθερία Κόλλια

Newsroom ΔΟΛ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα