Η ΕΔΑ Αττικής είναι υπεύθυνη για την έκρηξη που προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε πολυκατοικία της οδού Συγγρού, τον περασμένο Ιανουάριο. Ανάμεσα στα γραφεία που καταστράφηκαν ήταν και αυτό της δικηγόρου Έλενας Τζούλη.

Το Δικηγορικό μας Γραφείο, το οποίο κατεστράφη ολοσχερώς από την ισχυρότατη και καταστροφική έκρηξη της 26/1/2022 επί της Λ. Συγγρού, το οποίο εκπροσωπεί την μεγάλη πλειονότητα των πληγέντων , ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ, ότι σύμφωνα με την ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ  που διατάχθηκε ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, στο πλαίσιο της σχηματισθείσας προανακριτικής δικογραφίας, η ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, είναι αποκλειστικά ΥΠΑΙΤΙΑ της έκρηξης. Η έκρηξη προκάλεσε αφενός, τον σοβαρότατο τραυματισμό-αναπηρία ενός ατόμου, που σώθηκε εκ θαύματος από βέβαιο θάνατο και θα προκαλούσε μετά βεβαιότητας εκατόμβη θυμάτων, αν η ημέρα εκείνη δεν είχε κηρυχθεί «γενική αργία» λόγω του χιονιά και αφετέρου υλικές ζημιές πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με δύο κτίρια να έχουν χαρακτηριστεί ήδη ως επικίνδυνα προς οποιαδήποτε χρήση. Συγκεκριμένα η έκρηξη οφείλεται σε ΔΙΑΡΡΟΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ  ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΛΟΓΩ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣ ΕΙΣΡΟΗΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΕΙΜEΝΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ 3. Σύμφωνα δε, με επίσημα έγγραφα τα οποία το Δικηγορικό μας Γραφείο έχει στην κατοχή του, η ΕΔΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΕΠΑΛΑΙΟΜΕΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ  ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ  όπως και σε άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας και της Αττικής- και ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ και γι αυτό θα ελεγχθούν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πολύ σοβαρά κακουργήματα. Ακόμα και εάν επιτευχθεί η εξαγορά της ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ από την Ιταλική ΙTALGAS όπως έχει ανακοινωθεί, χωρίς να έχουν γνωστοποιήσει στο αντισυμβαλλόμενο μέρος τις αποζημιώσεις εκατομμυρίων που μετά βεβαιότητας θα επιδικαστούν στους πληγέντες, αλλά και το τεράστιο κόστος για την αντικατάσταση του δικτύου, ένα είναι βέβαιο: Τα φυσικά πρόσωπα που είναι υπαίτια για τέλεση πολλών σοβαρών εγκλημάτων , θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη.

https://www.militaire.gr/i-eda-attikis-ypeythyni-gia-tin-ekrixi-se-polykatoikia-tis-syggroy-anakoinosi-apo-to-dikigoriko-grafeio-tis-e-tzoyli/