Η γυναίκα που φοβάται ο Ερντογάν – Η Μεράλ Ακσενέρ κάνει τα πλήθη στην Τουρκία να παραληρούν!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

– Η 60χρονη Μεράλ Ακσενέρ γυρίζει όλη την χώρα ζητώντας από τους τούρκους να ψηφίσουν “‘Οχι” στο δημοψήφισμα

– Αποχώρησε από το κόμμα της των εθνικιστών Γκρίζων Λύκων και τώρα όλοι πιστεύουν ότι θα είναι η επόμενη ηγέτης της Τουρκίας
– Ακόμα και τραπεζίτες πίνουν νερό στο όνομά της και την στηρίζουν όπως μπορούν
– Ο Ερντογάν βάζει εμπόδια στις συγκεντρώσεις της με όποιο τρόπο μπορεί – Όμως παρόλα αυτά στις συγκεντρώσεις που κάνει δεν πέφτει καρφίτσα και τα πλήθη παραληρούν!

Δεν είναι καν βουλευτής. Όμως, σε κάθε της εμφάνιση τα πλήθη παραληρούν. Η 60χρονη Μεράλ Ακσενέρ, υπερεθνικίστρια και βετεράνος της πολιτικής, κάνει τον Ερντογάν να τρέμει ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Σύμφωνα με το Politico, την ώρα που η Τουρκία ετοιμάζεται να κάνει τον Ταγίπ Ερντογάν απόλυτο κυρίαρχο στην χώρα, δίνοντάς του υπερεξουσίες, μια μικρή ομάδα αποστατών από το κόμμα των υπερεθνικιστών, βάζει φρένο στις φιλοδοξίες του επίδοξου σουλτάνου.

Μπορεί οι εθνικιστές της αντιπολίτευσης να έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους στον Ερντογάν, όμως αυτή η μικρή ομάδα όχι μόνο δεν στηρίζει τον Τούρκο Πρόεδρο, αλλά κανει καμπάνια υπέρ του “‘Οχι”. Μπροστάρησα, η 60χρονη Ακσενέρ, την οποία όχι απλά αποθεώνουν αλλά λατρεύουν σαν θεά τους οι υποστηρικτές της.

Όταν η Ακσενέρ, μπήκε στην αίθουσα που είχε συγκέντρωση το Σάββατο στην Αγκυρα οι συγκεντρωμένοι έπεσαν στα γόνατα προκειμένου να έχουν όλοι την δυνατότητα να την δουν! Φώναζαν ρυθμικά: «πρωθυπουργός Μεράλ» την ώρα που εκείνη ανέβαινε στο βήμα για να μιλήσει. Και όταν τους ευχαρίστησε, σήκωσε το χέρι της με ανοικτή την παλάμη για να τους δείξει αυτό που όλοι περίμεναν: το τατουάζ χένας με το μισοφέγγαρο και το αστέρι.

Είπε μεταξύ άλλων η Ακσενέρ για το δημοψήφισμα: «Η χώρα, θα ψηφίσει για το αν θέλει να συνεχίσει με τις ίδιες αξίες ή αν θέλει να παραδώσει την μοίρα της δημοκρατίας σε μόνο έναν άνθρωπο». Το κοινό παραληρούσε και γιούχαρε αλλά εκείνη τους επανέφερε στην τάξη λέγοντας: «Μην γιουχάρετε! Ψηφίστε όχι την Κυριακή».

Τετοιου είδους εκδηλώσεις λατρείας γίνονται μόνο σε ηγέτες κομμάτων στην Τουρκία και μάλιστα των μεγάλων κομμάτων. Όμως η Ακσενέρ, δεν είναι καν βουλευτής. Αυτό, δεν έχει καμία σημασία για τους υποστηρικτές της οι οποίοι την αποθεώνουν γιατί θεωρούν ότι δεν έχει προδώσει τις αξίες του κόμματος τους του MHP, των Γκρίζων Λύκων, όπως η ηγεσία του.

Μέχρι πρόσφατα η 60χρονη Ακσενέρ, ήταν μέλος του MHP αλλά αποστασιοποιήθηκε όταν οι Γκρίζοι Λύκοι άρχισαν να στηρίζουν τον Ερντογάν βοηθώντας τον να περάσει στο κοινοβούλιο νόμους όταν δεν μπορούσε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Και μπορεί το κόμμα αυτό να έχει μόλις 12% του εκλογικού σώματος, αλλά το ποσοστό αυτό θα κρίνει πολλά στο δημοψήφισμα της Κυριακής όπου σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το “ναι” με το “όχι” είναι σε απόσταση αναπνοής.

Στην συγκέντρωση του περασμένου Σαββάτου πολλοί υποστηρικτές της Ακσενέρ διαμαρτυρήθηκαν για τον μικρό χώρο που τους παραχωρήθηκε σε μια πόλη σαν την Άγκυρα. Κι αυτό, γιατί στην συγκέντρωση που έκανε στην Σμύρνη μια εβδομάδα νωρίτερα, είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 10.000 άνθρωποι!

Όμως, στην Αγκυρα, όταν ζητήθηκε να γίνει σε ανοικτό χώρο η συγκέντρωση η Ακσενέρ εισέπραξε ένα μεγαλειώδες όχι από τον κυβερνήτη της πρωτεύουσας με την δικαιολογία ότι δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί για την ασφάλεια της Ακσενέρ.

Γενικότερα, η Ακσενέρ συναντά πολλά εμπόδια στην καμπάνια που κάνει υπέρ του “όχι”. Στην Κωνσταντινούπολη ένας ιδιοκτήτης ξενοδοχείου της παραχώρησε μεν μια αίθουσα για να κάνει την ομιλία της αλλά μόλις ξεκίνησε, έκοψε το ρεύμα…

Το ίδιο συμβαίνει και με τα ΜΜΕ που ελέγχονται πλήρως από τον Ερντογάν. Για τον μήνα Μάρτιο η κάλυψη για την καμπάνια του ίδιου του Ερντογάν ήταν 53 ώρες, άλλες 83 για το κόμμα του του AKP και μόλις 17 ώρες για το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης το CHP, 14.5 ώρες για το MHP και μόλις 33 λεπτά για το HDP.

Η ίδια η Ακσενέρ πιστεύει ότι οι βουλευτές του πρώην κόμματός της του MHP θα ψηφίσουν “‘Οχι” αγνοώντας την γραμμή της ηγεσίας. Κι αυτό, γιατί ξέρουν ότι η βάση του κόμματος, αισθάνεται προδωμένη από την ηγεσία.

Θα ηγηθεί η Ακσενέρ ενός νέου κόμματος;

Αυτό λένε πολλοί και ακούγοντάς το το επιτελείο του Ερντογάν αισθάνεται ανατριχίλα. Λέγεται, ότι χρειάζεται η χώρα ένα νεο δεξιό κόμμα στο οποίο μπορεί να βρουν καταφύγιο ακόμα και υποστηρικτές και στελέχη από το κόμμα του Ερντογάν. Τον Μάρτιο δημοσκόπηση έδειξε ότι 60% των ψηφοφόρων πιστεύουν ότι ο τόπος έχει ανάγκη από ένα νέο κεντροδεξιό κόμμα.

«Η Τουρκία χρειάζεται ένα νέο ηγέτη», δήλωσε τραπεζίτης που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Αν η Ακσενέρ φτιάξει νεο κόμμα θα την ψηφίσω», είπε.

πηγη: Politico/newsit.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα