Η Γενική Διοίκηση του Λιβυκού Εθνικού Στρατού δηλώνει πως η Τουρκία χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ για να ελέγξει την Λιβύη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
The Libyan Address Journal

Η Τουρκία χρησιμοποιεί την ένταξή της στο ΝΑΤΟ για να ελέγξει και να αποικίσει τη Λιβύη χωρίς οι υπόλοιπες χώρες του ΝΑΤΟ να έχουν δείξει τη συγκατάθεσή τους σε αυτήν την κίνηση, ανέφερε η Γενική Διοίκηση του Λιβυκού Εθνικού Στρατού. Αναρωτήθηκε εάν “τα μέλη του ΝΑΤΟ είναι έτοιμα να συμμετάσχουν σε πόλεμο για να υποστηρίξουν την Τουρκία στις δράσεις  της, οι οποίες εξυπηρετούν μονάχα το δικό της συμφέρον, καθώς αυτό απειλεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Λιβύης, των γειτονικών χωρών και των χωρών της Μεσογείου”.

Σε επίσημη δήλωσή της, η Διοίκηση του LNA με επικεφαλής τον Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ δήλωσε ότι «η ασφάλεια, η ενότητα και η κυριαρχία της Λιβύης είναι κάτι που δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Ο στρατός με όλη του τη δύναμη και με τη βοήθεια συμμάχων θα σταθεί ενάντια στις προσπάθειες αποίκισης της γης μας. Θα υπερασπιστούμε την πατρίδα μας ενάντια στον Τουρκικό αποικισμό της Άγκυρας, ο οποίος απειλεί την σταθερότητα της χώρας, μέσω παράνομου εμπορίου όπλων και τρομοκρατών”.

Ο LNA κατηγόρησε επίσης τις δυνάμεις της κυβέρνησης που εδρεύει στην Τρίπολη, η οποία υποστηρίζεται στρατιωτικά από την Τουρκία, λέγοντας πως διέπραξαν “εγκλήματα πολέμου στις πόλεις Ταρχούνα, αλ-Ασάμπα, Κασρ μπιν Γκασίρ, Σαμπράθα και Σόρμαν, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να εκτοπίσουν τους κατοίκους της μετά την αναδιάταξη του στρατού και την ανταπόκριση στις διεθνείς εκκλήσεις”.

“Όλα αυτά τα εγκλήματα ήταν άμεσο αποτέλεσμα της κατάφωρης τουρκικής εισβολής”, πρόσθεσε ο LNA, τονίζοντας ότι εργάζεται “με κάθε δύναμη και σταθερότητα για να αποκαταστήσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε ολόκληρη τη Λιβύη σε συνεργασία και συντονισμό με τους διεθνείς και περιφερειακούς συμμάχους του, καθώς και τα Ηνωμένα Έθνη. Ασχολείται θετικά με τις διεθνείς προσπάθειες για την έναρξη μιας πολιτικής διαδικασίας την οποία πάντα αναζητούσε. Ο στρατός δεν θα μείνει άπραγος. Θα προστατεύσει το λαό του, θα φροντίσει για την ασφάλειά του και θα υπερασπιστεί το λιβυκό εθνικό έδαφος”.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.addresslibya.co

infognomonpolitics.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει .
    Το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί την αγαπημένη κόρη του την Τουρκία, για να ελέγξει την Λιβύη από την Κίνα που εγκαταστάθηκε για τα καλά στην Αφρική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα