Η Βόρεια Μακεδονία ενσωματώθηκε πλήρως στρατιωτικά στο ΝΑΤΟ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, παρουσία της υπουργού Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα και του στρατηγού Συμεών Τραϊκόφσκι, δέχθηκε σήμερα τον Διοικητή της Ανώτατης Συμμαχικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ για τον Μετασχηματισμό Στρατηγό  Φιλίπ Λαβίν [Philip Lavigne], λίγο πριν την τελετή υπογραφής της Κοινής Διακήρυξης για την Ένταξη της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης.

Με την υπογραφή αυτής της κοινής δήλωσης ολοκληρώνεται και επίσημα η διαδικασία στρατιωτικής ένταξης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στις δομές διοίκησης και στη δομή των συμμαχικών δυνάμεων.

«Η Βόρεια Μακεδονία έχει εργαστεί επιμελώς στις διαδικασίες που επέτρεψαν τη στρατιωτική ενσωμάτωση, κάνοντας τη χώρα περήφανη που στέκεται δίπλα-δίπλα με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ», όπως αναφέρεται.

Ο πρωθυπουργός, η υπουργός Άμυνας και ο στρατηγός Λαβίν συζήτησαν επίσης τα οφέλη από την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, όπως η συμβολή στη σταθερότητα στην περιοχή που εγγυάται τις επενδύσεις στη χώρα, αλλά και η συμβολή της Βόρειας Μακεδονίας στις αποστολές του ΝΑΤΟ.

Στη συνάντηση τονίστηκε ότι η εθιμοτυπική υπογραφή της κοινής διακήρυξης αποτελεί κοινή τιμή και υπερηφάνεια για τη δέσμευση όλων όσων συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία, σημειώνει η κυβερνητική ανακοίνωση

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα