Η Βουλγαρία δεν έστειλε ούτε έναν εκπρόσωπο στο Φόρουμ των Πρεσπών

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τα Σκόπια περιμένουν μια απάντηση και μια εξήγηση από τη Βουλγαρία γιατί δεν έστειλαν έναν Ύπατο Εκπρόσωπο στο Φόρουμ των Πρεσπών.

Αυτή η κίνηση για ένα μέρος του πολιτικού κόσμου εξηγείται ως μήνυμα από τη Σόφια, ότι δεν ενδιαφέρεται πολύ για διάλογο και αυτή είναι μια προσπάθεια να αποφευχθεί η άμεση κριτική από διεθνείς αξιωματούχους.

Η Βουλγαρία γνωρίζει ότι εάν έστελνε έναν Ύπατο Εκπρόσωπο στο Φόρουμ των Πρεσπών, θα δέχονταν πολλή πίεση από τη διεθνή κοινότητα.

Αλλά το μήνυμα είναι κακό, λένε εκείνοι που γνωρίζουν την κατάσταση.  Ο Αμερικανός αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρμεντ, Μάθιου Πάλμερ, πρόεδροι και εκπρόσωποι χωρών της περιοχής, διερωτήθηκαν γιατί η Βουλγαρία αρνήθηκε να συμμετάσχει στον διάλογο.

Οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας περιμένει μια αξιοπρεπή εξήγηση γιατί δεν συμμετείχε στο Φόρουμ.

Ωστόσο, ο διάλογος με τη Βουλγαρία πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί κατά τη διάρκεια της  Σλοβενικής Προεδρίας της ΕΕ.

Οι ελπίδες επικεντρώνονται στη διεθνή κοινότητα, η οποία αναμένεται να υποστηρίξει την επίλυση της διαφοράς μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι των Σκοπίων «Telma»,όλες οι δηλώσεις που έγιναν στο Φόρουμ των Πρεσπών έχουν έναν κοινό παρονομαστή, δηλαδή ότι η θέση των Δυτικών Βαλκανίων είναι στην ΕΕ.

Στην τελική συνέντευξη Τύπου, ο Αμερικανός διπλωμάτης Φίλιπ Ρέικερ είπε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας με την Ένωση πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως.

Ο Πρόεδρος της Σλοβενίας Μπορούτ Παχόρ θα ταξιδέψει στη Σόφια την επόμενη εβδομάδα σε μια προσπάθεια να διακόψει τη παρεμπόδιση στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα