Η Βουλή έδωσε 25.000 ευρώ στην Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΥΤΣΗ

Έγκριση να επιχορηγηθεί οικονομικά από τον προϋπολογισμό της Βουλής η Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας (ΕΜΙΑΝ) υπέγραψε τον περασμένο Δεκέμβριο ο Νίκος Βούτσης.

Η ΕΜΙΑΝ είχε καταθέσει αίτημα προς τη Βουλή και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης ενέκρινε την επιχορήγησή της με το ποσό των 25.000 ευρώ για τις δραστηριότητές της το 2016.

Ποια είναι η Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας (ΕΜΙΑΝ)

Η ΕΜΙΑΝ αναφέρει στην ιστοσελίδα της για την ταυτότητά της τα εξής:

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ (ΕΜΙΑΝ) ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2000 ως εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με σκοπό: «τη συγκέντρωση, ταξινόμηση και διαφύλαξη έντυπων και προφορικών αρχείων των οργανώσεων της ελληνικής νεολαίας, στα οποία θα έχει ελεύθερη πρόσβαση οιοσδήποτε ενδιαφερόμενος, [την] προώθηση της μελέτης της ιστορίας των οργανώσεων της αριστερής νεολαίας [της Ελλάδας] και [την] ανάδειξη της δράσης και της συμβολής τους στην πολιτική ζωή, στους κοινωνικούς αγώνες, στον αγώνα για τη δημοκρατία και τη διάδοση των αριστερών ιδεών από το τέλος του εμφυλίου πολέμου μέχρι και την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας, καθώς και [τη] συστηματική πληροφόρηση του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας για την ιστορία του αριστερού κινήματος της νεολαίας», όπως αναφέρεται στο άρθρο 3 του καταστατικού της. Στα μέσα, επίσης, συντήρησης και ανάδειξης της ιστορικής μνήμης συμπεριλαμβάνονται «δημόσιες συζητήσεις, εκθέσεις αρχειακού υλικού, ομιλίες, κινηματογραφικές προβολές, δημοσιεύσεις ενημερωτικού υλικού και συναυλίες».

Οι πρώτοι εταίροι της ήταν, σχεδόν αποκλειστικά, στελέχη και ενεργοί μέτοχοι αριστερών οργανώσεων και ομάδων νεολαίας της εποχής 1950–1974. Η ποικίλη δραστηριότητα της Εταιρείας τα χρόνια που πέρασαν από τη σύστασή της – συγκέντρωση δωρεών αρχειακού υλικού, κατάθεση προφορικών μαρτυριών, συλλογή φωτογραφικού υλικού, οργάνωση ημερίδων ή συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια, επετειακές εκδηλώσεις, ψυχαγωγικές συναντήσεις, εκδοτική παραγωγή κ.ά. – συνέβαλε στην έναρξη μιας ευρείας συζήτησης επί διαφόρων πλευρών του ως άνω κοινωνικοπολιτικού θέματος αφενός• και αφετέρου στην προσδρομή στις τάξεις της Εταιρείας, και ιδιαίτερα στον ευρύ κύκλο των φίλων της, νεότερων ανθρώπων, είτε αυτοί εκκινούν από επιστημονικά-επαγγελματικά ενδιαφέροντα είτε έλκονται από ιδιαιτερότητες της εποχής με την οποία ασχολείται η ΕΜΙΑΝ και επιθυμούν να πλουτίσουν τις γνώσεις τους στη σύγχρονη ελληνική κοινωνική ιστορία.

Πηγή: Η Βουλή έδωσε 25.000 ευρώ στην Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας | iefimerida.gr http://www2.iefimerida.gr/news/323119/i-voyli-edose-25000-eyro-stin-etaireia-meletis-tis-istorias-tis-aristeris-neolaias#ixzz4aYolcP2v

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα