Από τις πρώτες εβδομάδες ζωής της η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε πως ακριβώς «έβλεπε» την αριστεία: το ένα περιστατικό άγγιζε τα όρια της φαρσοκωμωδίας…Εγκλωβισμένοι τουρίστες στη Σαμοθράκη, επειδή υπήρξε πρόβλημα με το πλοίο της γραμμής! Χρειάστηκαν περίπου 15 ημέρες για τον απεγκλωβισμό!!!

Όσοι τότε, καλοκαίρι του 2019, γράψαμε γι  ΄ αυτά τα απίθανα, αντιμετωπιστήκαμε ακόμη και με χλευασμό με το …ακλόνητο επιχείρημα ότι «ακόμη δεν εξελέγη η κυβέρνηση και ασκείται κριτική»! Βεβαίως η ασυλία των πρώτων εβδομάδων παρατάθηκε όλη την την τριετία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και αυτό αποδεικνύεται επίσης καταστροφικό, γιατί κάποιοι πίστευαν ότι αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Κάπως έτσι φθάσαμε στο απίστευτο σημείο ελληνική κυβέρνηση να παραδέχεται ότι παρακολουθούσε αρχηγό πολιτικού κόμματος!

Η ΕΥΠ δεν είναι μια απλή κρατική υπηρεσία. Δεν θα ρίξουμε όλο το ανάθεμα στη σημερινή κυβέρνηση. Όλες οι κυβερνήσεις την αντιμετώπισαν με κομματικά κριτήρια και καμία ως ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά για τις παθογένειες της και τις συνέπειες τους αλλά…οι εισαγγελείς καιροφυλακτούν στην Ελλάδα του 2022…

Καμία κυβέρνηση όμως δεν χρησιμοποίησε την ΕΥΠ με τόσο εξόφθαλμο τρόπο για «εσωτερικά θέματα» που ως γνωστόν ΔΕΝ περιλαμβάνονται στην αποστολή της. Η υπόθεση Ανδρουλάκη ,φάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι θα πυροδοτούσε εξελίξεις. Η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν περίμενε ότι αυτές θα «έτρεχαν» τόσο γρήγορα.

Η κατάσταση δε «μαζεύεται» όσες «επικοινωνιακές ντρίπλες» κι αν σκαρφιστεί το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου. Η ΕΥΠ ανήκει στον πρωθυπουργό ο οποίος έχει δύο επιλογές: ή να υποστηρίξει ότι «δεν ήξερε τίποτα για το φόνο» ή να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος. Και στις δύο περιπτώσεις το πλήγμα θα είναι σοβαρό ,αφού στην πρώτη περίπτωση θα εμφανιστεί ως ένας πρωθυπουργός που δεν έχει τον έλεγχο και στη δεύτερη ότι δεν έχει σχέση με τον «εκσυγχρονιστή-μεταρρυθμιστή- φιλελεύθερο-δημοκράτη» για τον οποίο μας μιλούν εδώ και τρία χρόνια τα μέσα ενημέρωσης. 

Ελπίζουμε ότι το δραστήριο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου, στην προσπάθεια του να αλλάξει την ατζέντα δεν θα κάνει το λάθος να επιλέξει γι ΄ αυτή την «αλλαγή» κάποιο εθνικό θέμα. Ο …πειρασμός σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει πάντα να ηττάται από τη λογική αλλά και τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων. Μαζί με τις καυτές όπως προβλέπονται «εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις», η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει την εξαγγελθείσα από την Τουρκία κλιμάκωση, με την έξοδο του γεωτρύπανου της. Καλό θα είναι η κυβέρνηση να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε αυτές τις εξελίξεις, που δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με δημοσκοπικούς όρους.

https://www.militaire.gr/i-aristeia-i-eyp-kai-ta-poly-dyskola-poy-erchontai-sta-ethnika-themata/