Η ανάρτηση Μακρόν στα ελληνικά: «Αλληλεγγύη σε Κύπρο και Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές παραβιάσεις»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ


EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την στήριξή του στην ελληνική πλευρά εκφράζει εκ νέου ο Εμανουέλ Μακρόν, για τα ζητήματα ασφαλείας στη Μεσόγειο μια μια σημειολογική ανάρτηση στα ελληνικά!

Ο Γάλλος πρόεδρος σε ανάρτηση του στα ελληνικά στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook, γνωστοποίησε ότι θα συγκαλέσει διάσκεψη των χωρών του Νότου της ΕΕ. Παράλληλα, στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα. «Για μια ακόμη φορά, θέλω να εκφράσω την πλήρη αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Κύπρο και την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους», τόνισε.

Η ανάρτηση του Μακρόν στα ελληνικά

Η Ευρώπη πρέπει να προβεί σε μια ενδελεχή εξέταση των ζητημάτων ασφάλειας στη Μεσόγειο. Θα συγκαλέσω προσεχώς μια διάσκεψη των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη Μεσόγειο, τα ενεργειακά θέματα και τα ζητήματα ασφάλειας είναι θεμελιώδους σημασίας. Μετατρέπονται σε αντικείμενο διαμάχης από δυνάμεις που αναδεικνύονται ολοένα και περισσότερο και απέναντι στις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί ακόμη ελάχιστη επιρροή. Η Ευρώπη οφείλει να προασπίσει την κυριαρχία της.

Ας μην αφήσουμε την ασφάλειά μας στη Μεσόγειο στα χέρια άλλων παραγόντων. Για μια ακόμη φορά, θέλω να εκφράσω την πλήρη αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Κύπρο και την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους. Δεν πρέπει να δεχτούμε να απειλείται ο θαλάσσιος χώρος ενός κράτους μέλους της ΕΕ.

Στη Λιβύη, δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλες δυνάμεις να παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων. Η επιχείρηση Irini αποτελεί μια από τις απαντήσεις της Ευρώπης. Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί περαιτέρω.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/i-anartisi-toy-emanoyel-makron-sta-ellinika

spot_img

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και το-μιλιταίρ και άλλοι ιστότοποι- κατηγορούν την κυβέρνηση μας, γιατί ”δηλώθηκε”ότι ακυρώθηκε η Συμφωνία με την Γαλλία για τις φρεγάτες.
    Εντάξει δεν άκουσαν ,αλλά ούτε διάβασαν την δήλωση του μεγάλου Κων/νου Καραμανλή,-που ξημερώματα (αυτήν την νύχτα πριν 46 χρόνια) τον περίμεναν ένα εκατομμύριο Έλληνες στους δρόμους της Αθήνας(και όχι μόνο) με αναστάσιμες λαμπάδες ότι ”στην πολιτική άλλα λέγονται και άλλα γίνονται”;;;.

    • Αν ένα πράγμα αντιπαθούσε στην ζωή του ο Καραμανλής, αυτό ήσαν οι βλάκες. Κάνεις πως τον θαυμάζεις, αλλά δεν μπορείς να μάθεις πώς ακριβώς είπε την φράση, παρά το ότι σού το έχω ξαναγράψει: “Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται”.

      Η ακύρωση, ή μάλλον μη υπογραφή, τής παραγγελίας των δύο Belh@rra, τού καλύτερου στο είδος του πλοίου, συν δύο, που θα ναυπηγούνταν στην Ελλάδα, έγινε κατόπιν γερμανικής πιέσεως, γνωστά πια είναι αυτά, με αντάλλαγμα την μεσολάβηση τής Μέρκελ στον Ερντογάν, για το Καστελόριζο. Και τη πετύχαμε; Τίποτε απολύτως, διότι σε λίγο και πάλι θα έχομε τα ίδια. Τα τουρκικά πλοία, άλλωστε, δεν αποχώρησαν.

      ΥΓ: Αν δεν ξέρεις τις δυνατότητες τού Belh@rra, φρότνισε να τις μάθεις.

      • Σκεφθείτε πόσο βλάξ -ως αντικαραμανλικός- είστε εσείς- αφού θέλετε αυτολεξεί τις όποιες φράσεις για να τις καταλάβετε – η δε αγένεια σας είναι εγγενής ,γιαυτό και θα παραμείνει .
        Μάλλον σας πείραξε που σας θύμισα τις εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους με τις αναστάσιμες λαμπάδες ,που περίμεναν τον Καραμανλή,κάτι που δεν συνέβη με κανένα άλλο πολιτικό.
        ΖΗΤΩ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.

        • α) Δεν είμαι “αντικαραμανλικός”, λέξη άνευ ουσίας, με οσμή παλαιοκομματική, ενδεικτική τού πόσο αδύνατο σού είναι να καταλάβεις ότι άλλαξαν οι καιροί πια.

          β) Η ακριβολογία χρειάζεται ψάξιμο, ένδειξη τού πόσο τεμπέλης και ανίκανος είσαι να γράψεις κάτι σωστά, όταν μάλιστα σού το έχουν ξαναπεί. Μπιτ βλάκας.

          γ) Εγώ σε είπα όπως είσαι. Βλάκας. Αυτό δεν είναι αγένεια, αλλά ειλικρίνεια. Αν στην θέση μου ήταν το πρότυπο και θεός σου, θα σού είχε ρίξει ένα κάρο χριστοπαναγίες και γαμοσταυρίδια, γνωστός γαρ για τούς … παριζιάνικους τρόπους του.

          δ) Κι ένα βόδι να ερχόταν το βράδυ εκείνο, ο κόσμος το ίδιο ενθουσιωδώς θα το υποδεχόταν. Πόσο μάλλον τον Καραμανλή, τον ικανότερο πολιτικό την στιγμή εκείνη. Γιατί να με πειράξει; Αν με πείραζε δεν θα σού διόρθωνα την φράση του.

  2. Μη τον κάνεις στα μέτρα σου τον αείμνηστο Καραμανλή όλων των Ελλήνων , σήμερα μάλιστα ,που είναι η ημέρα του και που κακώς την ξέχασαν ”όσοι -όλοι οι πολιτικοί-τρώνε ψωμί από αυτόν ”,που καθιέρωσε την πολυκομματική Δημοκρατία μας.
    Αυστηρός-στην άσκηση των καθηκόντων του ήταν ,αλλά αγενής δεν ήταν (εξ ιδίας πείρας που λέμε).
    Όσο για το ”ψάξιμο” υπέροχε και παράδειγμα προς μίμηση συνέλληνα μυαλά και καλούς συζητητές θέλουμε και όχι ”κομπιουτεράδες”, τώρα που μας περίσσεψαν και με τους μετανάστες που τους φέρανε για ”να λιάζονται”.

    • Μπερδεμένος από την σύγχυση και την αμηχανία σου, που ούτε μία φράση τού ειδώλου δεν μπορείς ν’ αποστηθίσεις, ή έστω ψάξεις και γράψεις σωστά, γράφεις άρες-μάρες… Από τον Καραμανλή στους … μετανάστες που λιάζονται κι έχει ο Θεός! 🙂 🙂

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα