Ευάγγελος Πνευματικός

Στις 04 Ιουλίου 2021, ημέρα εορτασμού της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, εν συγχορδία ο φιλοκυβερνητικός τύπος προανήγγειλε την πρόθεση της Ελλάδος να αναγνωρίσει το Κόσοβο. Τα χαμόγελα στην Αμερικανική πρεσβεία περίσσευαν,  αφού καλύτερο δώρο δεν θα μπορούσε να κάνει στις ΗΠΑ ο Μητσοτάκης. Άλλο ένα «απόρθητο» κάστρο έπεσε με εκκωφαντικό τρόπο και ο Μάθιου Πάλμερ με τον Ρίκερ  πανηγυρίζουν δεόντως.

Η Αλβανοποίηση των Βαλκανίων αποτελεί καλά ριζωμένη σχολή σκέψης του ουιλσονικού ιδεαλισμού της κεντροαριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ. Είναι οι ίδιοι που επικράτησαν επί Κλίντον, Ομπάμα και τώρα επί Μπάιντεν. Στο πρόσωπο δε της αντιπροέδρου  Καμάλα Χάρις, σύμβολο της πολυπολιτισμικότητας, βρήκαν τον καλύτερο υποστηρικτή και από ότι βλέπουμε τα πάνε περίφημα σχετικά με το όραμα των Δυτικών Βαλκανίων.

Η πολιτική της Αλβανοποίησης των Βαλκανίων στοχεύει στη δημιουργία αντι-ρωσικού συνασπισμού υπό το ΝΑΤΟ,  στην απομόνωση έως στραγγαλισμού της Σερβίας και τελικά της αποκοπής από την Ρωσία, στην ανάσχεση του κινεζικού one road one belt και στον φραγμό της Γερμανικής καθόδου προς νότον (υποστηρίζουν ότι οι Γερμανοί πήραν Κροατία και Σλοβενία και έως εκεί). 

Η αρχή έγινε με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και την προεδρία Κλίντον (1993-2001), πάγωσε μετά την επίθεση το 2001 στους δίδυμους πύργους και την μετατόπιση ισχύος των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή και τώρα είναι πάλι στο προσκήνιο (ο δολοφόνος γυρίζει πάντα στον τόπο του εγκλήματος λένε οι συγγραφείς ).

Τα κατορθώματα των ΗΠΑ με τη βοήθεια της Γερμανίας  είναι πολλά: Το κρατικό έκτρωμα Βοσνίας-Ερζεγοβίνης (αυτό το κρατικό μοντέλο ετοιμάζουν στην Κύπρο), η αλαζονική Αλβανία του Ράμα, το Μαυροβούνιο του Τζουγκάνοβιτς, η «Βόρεια Μακεδονία», το de facto Κόσσοβο και η εκλιπαρούσα Σερβία. Όμως το έγκλημα δεν έχει συντελεστεί πλήρως και το αγκάθι του Κοσόβου (αναγνώριση από τον ΟΗΕ, ένταξη στο ΝΑΤΟ) θα πρέπει να λυθεί ταχέως.     

Εκτός από το state department και το ΝΑΤΟ η Αλβανοποίηση υποστηρίζεται σφόδρα από τον μεγιστάνα Αμερικανο-ούγγρο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος μισεί τους Σέρβους (λόγω και της Βοϊβοντίνας) και λατρεύει τους Αλβανούς ως εχθρούς των Σέρβων και φίλους των ΗΠΑ. Είναι στέλεχος του Δημοκρατικού κόμματος και μέσω των ΜΚΟ και των think tanks που χρηματοδοτεί αποτελεί τον ανεπίσημο εκτελεστικό βραχίονα της πολιτικής των Δημοκρατικών στα Βαλκάνια.

Η Αλβανοποίηση των Βαλκανίων φυσικά υποστηρίζεται από την Τουρκία που βλέπει να φτιάχνει πλέον την dream team (Βοσνία, Αλβανία, «Βόρεια Μακεδονία, Κόσοβο, Νότια Σεβία, Νότια Βουλγαρία) ή το λεγόμενο Μουσουλμανικό τόξο που θα πνίξει την Ελλάδα και αναβιώνει την Οθωμανική αυτοκρατορία.  

Η πολιτική των δημοκρατικών περί Αλβανοποίησης των Βαλκανίων βρήκε στην Ελλάδα πρόσφορο έδαφος με τον Σημίτη και το εν Ελλάδι παράρτημα του Σόρος. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα συμμετείχε με διευκολύνσεις στον βομβαρδισμό της Σερβίας το 1999, ενώ το παράρτημα Σόρος έβγαζε και βγάζει υπουργούς.  Η σχολή Σημίτη και το παράρτημα Σόρος  είναι αυτοί που κυβερνούν σήμερα με «κεντροδεξιό μανδύα» αυτή τη φορά. Ο Μητσοτάκης και το παράρτημα χειρίζονται την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια της χώρας με διακριτή απόσταση από τον Δένδια. Η ταυτόχρονες συνεντεύξεις την Κυριακή ΠΘ-ΥΠΕΞ είναι δείγμα των διαφορών που υπάρχουν.

Την προώθηση της Αλβανοποίησης στην Ελλάδα την ανάλαβε όπως αναμενόταν το παράρτημα και πρόσφατα μάλιστα διεξήγαγε έρευνα κοινής γνώμης για να μετρήσει λέει την αγάπη μεταξύ Αλβανών και Ελλήνων. Εκεί το εύρημα ήταν ότι οι Αλβανοί αγαπούν τους Έλληνες, αλλά οι Έλληνες δεν συμπαθούν τους Αλβανούς! 

 Έτσι ξεκίνησε το μασάζ συμπάθειας της κοινής γνώμης για τους Αλβανούς. Την τελευταία περίοδο τα φόρουμ φιλίας Ελλάδος – Αλβανίας που διεξάγονται είναι περισσότερα από τις υπηρεσιακές συσκέψεις στο ΥΠΕΞ. Αυτό είπε ο  Πάιατ στον ΠΘ και αυτό κάνουμε, αν θέλουμε προστασία εξ ανατολών. Στις 8- 9 Ιουλίου άλλο ένα «μασάζ» φόρουμ του Εκόνομιστ θα γίνει στην Αθήνα, όπου θα μιλήσει ο ΠΘ. Έχει καλέσει όλους τους ηγέτες Βαλκανικών κρατών πλην Σερβίας (θα τρίζουν τα κόκκαλα του Βενιζέλου).  

Μέχρι στιγμής, 110 κράτη-μέλη του ΟΗΕ έχουν αναγνωρίσει το Κόσοβο. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει λιγότερα από τα δύο τρίτα του συνόλου των κρατών που απαιτούνται προκειμένου το Κόσοβο να γίνει μέλος του ΟΗΕ, κατόπιν πρότασης του Συμβουλίου ΑσφαλείαςΤο Κόσοβο δεν αναγνωρίζεται μέχρι σήμερα από πέντε κράτη της ΕΕ. Την Ισπανία λόγω Καταλωνίας και Βάσκων, την Σλοβακία λόγω της Ουγγρικής μειονότητας στον νότο, την Ρουμανία λόγω της Τρανσυλβανίας και της Ουγγρικής μειονότητας, την Κύπρο λόγω των κατεχομένων και μέχρι πρόσφατα της Ελλάδος λόγω Θράκης και Κύπρου.      

Η μη αναγνώριση του Κοσόβου υποστηρίζει πρωτίστως τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος  για τους παρακάτω λόγους:  

  1. Αποφυγή δημιουργίας μειονοτικών διεκδικήσεων στην Θράκη. Η Τουρκία έχει αυξήσει την επιθετική ρητορική της και εμείς κωφεύουμε επικίνδυνα.
  2. Αποφυγή de facto αναγνωρίσεων των κατεχομένων (Αζερμπαιτζάν, Πακιστάν και Κατάρ είναι προ αναγνώρισης). Η πρόταση του Τατάρ για αναγνώριση κυριαρχίας δουλεύει για αυτόν τον σκοπό, δηλ. να ανοίξει ο ασκός του αιόλου των αναγνωρίσεων. 
  3. Προσήλωση στο διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΣΑ/ΟΗΕ. Η συγχορδία παραβλέπει ότι το άρθρο 135 της απόφασης 1244 μιλάει για κυριαρχία της Σερβίας. Δηλ. αυτό που υποστηρίζουμε ως διεθνές δίκαιο στην Κύπρο το αναιρούμε με διασταλτικές νομικές παρερμηνείες για τη Σερβία.
  4. Εμβολισμός του μουσουλμανικού τόξου. Η Τουρκία έχει διεισδύσει και ελέγχει πολιτικά, στρατιωτικά και διπλωματικά τα Βαλκανικά κράτη. Αν πιστεύει κανείς ότι τα χαμόγελα του Ζάεφ είναι ειλικρινή μάλλον είναι αιθεροβάμων. Για τον Ράμα ούτε λόγος, με την Τουρκική βάση στην Αλβανία και την υποστήριξη του Ερντογκάν στην επανεκλογή του. Όσο για το Κόσοβο 100% φιλοτουρκικό. Την Ελλάδα την θέλουν για υποστήριξη στην ΕΕ.  
  5. Αποφυγή του πειρασμού του «αναθεωρητισμού» στην εξωτερική πολιτική. Αυτό που κάνουν οι Τούρκοι και τους κατηγορούμε, θα γίνει πράξη από την Ελλάδα. Προσήλωση στο διεθνές δίκαιο με de facto αναγνωρίσεις δεν ταιριάζουν. Τελευταία διακινείται από το παράρτημα η άποψη: Δεν υπάρχουν παραδοσιακοί φίλοι (βλέπε Γαλλία, Ρωσία, Κίνα, Ισραήλ, Κύπρος, Σερβία), δεν υπάρχουν εχθροί (βλέπε Τουρκία, Γερμανία) αλλά μόνο συμφέροντα (βλέπε Αμερικανικά, Γερμανικά Τουρκικά). Δηλ. να μετακινηθεί η εξωτερική πολιτική από το «ντόμπρο» και το διεθνές δίκαιο στην Αλβανο-τουρκική ανατολίτικη μπαμπεσιά (αναθεωρητισμός).  
  6. Υποστήριξη του Κινεζικού εμπορικού άξονα Πειραιάς – Κεντρική Ευρώπη. 
  7. Υποστήριξη της Ελληνικής ήπιας ισχύος, μέσω  της Ορθοδοξίας (έχουμε τέτοια ήπια ισχύ και την παραμερίζουμε). Το παράρτημα θεωρεί την Ορθοδοξία ως barrier. 
  8. Αποφυγή της επίσημης  διαφοροποίησης μεταξύ Ελλάδος – Κύπρου, σε ένα κορυφαίο θέμα εθνικής στρατηγικής.  Ή μήπως η Κύπρος είναι μακριά. 
  9. Συμπόρευση με τον Ελληνικό λαό που δεν επιθυμεί την Αλβανοποίηση της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.  Το παράρτημα θεωρεί ότι ο λαός μετά από δέκα χρόνια μνημονίων χειραγωγείται εύκολα.

Λόγω των αδιάσειστων επιχειρημάτων υπέρ της μη αναγνώρισης του Κοσόβου, τα βέλη (blame game) στράφηκαν στην λαβωμένη Σερβία, ότι κάνει δουλειές με την Τουρκία. Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα με εντολή των ΗΠΑ εγκατέλειψε τη Σερβία και την έστειλαν στην αγκαλιά της Τουρκίας. Η ανθούσα ελληνική επιχειρηματικότητα στη Σερβία (10% του ΑΕΠ) δεν υποστηρίχθηκε πολιτικά τα τελευταία χρόνια και επόμενο ήταν οι Σέρβοι να στραφούν στην πρόθυμη για βοήθεια Τουρκία. Όχι βέβαια ότι ο Βούτσιτς έκανε καλά, αλλά το κενό της Ελλάδος το εκμεταλλεύτηκε άριστα η Τουρκία. Οι Σέρβοι πολιτικοί θα μετανιώσουν για τις πράξεις τους, αλλά ίσως θα είναι αργά. 

 Η περίπτωση θυμίζει λίγο από Λιβύη, την εγκαταλείψαμε στην Τουρκία και τώρα τρέχουμε να βρούμε χώρο. Η Χαλκιδική, η Θάσος, ο Πλαταμώνας και τα Ελληνικά νησιά πλημυρίζουν από Σέρβους κάθε χρόνο και το παράρτημα έχτισε  πρόβλημα διμερών σχέσεων! Είμαστε άξιοι της τύχης μας.      

Το μεγάλο πρόβλημα των Αμερικανών είναι ότι στη Σερβία η συμπάθεια στους  Έλληνες είναι διαχρονικά στη δεύτερη θέση μετά την Ρωσία. Αυτό θέλουν να σπάσουν και το πέτυχαν. Μας έστρεψαν κατά των Σέρβων και υπέρ των Αλβανών. Έταξαν και ανάπτυξη της Βορείου Ελλάδος και εμείς παρακαλούμε πλέον τους Αλβανούς για ένα συνυποσχετικό στη Χάγη. Εκεί μας κατάντησαν οι Αμερικανοί φίλοι μας.     

Ανιστόρητος λαός είναι επικίνδυνος λαός. Η Ελλάδα υποστηρίζει πλέον την Αλβανία και εγκαταλείπει τη Σερβία με την οποία ξεκίνησαν μαζί τις επαναστάσεις,  συμμάχησαν κατά των Τούρκων στους Βαλκανικούς πολέμους και στον Α’ ΠΠ.  Οι ανιστόρητοι, ας διαβάσουν τις συνθήκες Λονδίνου, Βουκουρεστίου και Σεβρών και ας κάνουν τον κόπο να πάνε μία επίσκεψη στο συμμαχικό νεκροταφείο του Ζέιτελινκ, για να δουν ποιοι πολέμησαν για την ελευθερία της Ελλάδος και τα σημερινά της σύνορα. Αλβανοί πάντως δεν ήταν και ο Τίτο δεν ήταν Σέρβος αλλά Κροάτης.

https://www.militaire.gr/i-alvanopoiisi-tis-ellinikis-exoterikis-politikis-poy-etoimazetai-na-anagnorisei-to-kosovo/