Η αλήθεια πίσω από το φιάσκο της επιχείρησης στα Εξάρχεια- Αλαλούμ ανάμεσα σε Λιμενικό & Αστυνομία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ
φωτογραφία sooc.gr

Ενα απίστευτο αλαλούμ ανάμεσα στο Λιμενικό και την Αστυνομία εξηγεί το απίστευτο φιάσκο της επιχείρησης χθές βράδυ στα Εξάρχεια.

Οταν άνδρες του Λιμενικού Σώματος επιχείρησαν να κάνουν συλλήψεις διακινητών ναρκωτικών, χωρίς την συνδρομή της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να βρεθούν αντιμέτωποι με 50 αναρχικούς που συνδέονται με το εμπόριο ναρκωτικών και να αναγκαστούν να διαφύγουν με 2 τραυματισμένους και με κίνδυνο της ζωής τους.

Καθώς οι πληροφορίες αρχίζουν να φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία, προκύπτει σαφώς οτι η αιτία του φιάσκου είναι η πρωτοφανής προχειρότητα με την οποία διεξήχθη η επιχείρηση. Και εξηγούνται και οι διαφορετικές δηλώσεις και διαψεύσεις των υπευθύνων. Την Ολγα Γεροβασίλη δηλαδή που δήλωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ δεν είχε ενημερωθεί και εξ αυτού του λόγου η επιχείρηση εστέφθη με απόλυτη αποτυχία την ίδια στιγμή που έγγραφο του Λιμενικού που υπεβλήθη στην υπηρεσία, καταγράφει οτι ενημερώθηκε το οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Το βέβαιον είναι οτι η επιχείρηση των οκτώ Λιμενικών σε μία από τις πλέον επικίνδυνες περιοχές των Αθηνών, διεξήχθη χωρίς τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.

Ομως αυτό δεν σημαίνει οτι δεν είχε ενημερωθεί η ΕΛ.ΑΣ. Οι 8 Λιμενικοί που πήγαν στα Εξάρχεια, παρουσία του εισαγγελέα που είχε και τη γενική εποπτεία της επιχείρησης, ενημέρωσαν το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Είτε για να ενημερωθούν τα κεντρικά είτε για να υπάρξει επιχειρησιακή υποστήριξη.

Φαίνεται όμως οτι το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων παρέπεμψε τους Λιμενικούς στην ομάδα ΔΙΑΣ, δίνοντας μάλιστα και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Οταν οι άνδρες του Λιμενικού τηλεφώνησαν στην ΔΙΑΣ ανακάλυψαν ότι το τηλέφωνο αντιστοιχούσε σε υπηρεσία της Τροχαίας. Και φυσικά ο αστυνομικός που απάντησε δήλωσε αδυναμία να βοηθήσει…

Έτσι, οι άνδρες του Λιμενικού προχώρησαν τελικά μόνοι τους στην επιχείρηση σύλληψης του Αιγύπτιου διακινητή,  επί της οδού Θεμιστοκλέους, για να ακολουθήσει ότι ακολούθησε. Οι άνδρες του Λιμενικού ανέβηκαν στο διαμέρισμα που θα έκαναν την έρευνα και συνέλαβαν δυο γυναίκες. Φαίνεται όμως οτι εκείνες πρόλαβαν και ειδοποίησαν τα άλλα μέλη της σπείρας και όταν οι άνδρες του Λιμενικού βρέθηκαν ξανά στον δρόμο, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ομάδα 50 ατόμων, μερικοί εκ των οποίων οπλισμένοι και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Οι 50 άγνωστοι,  επιτέθησαν εναντίον των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, τραυματίζοντας δύο άνδρες, ενώ κατά τη διάρκεια της εμπλοκής τους αφαίρεσαν τσαντάκια με προσωπικά αντικείμενα και τον ιδιωτικό τους οπλισμό. Στο μεταξύ μία από τις δύο συλληφθείσες κατάφερε να διαφύγει.

Μητσοτάκης: Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής

Επίσκεψη στον Λιμενικό Σταθμό Ρίου πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τα όσα έγιναν χθες βράδυ στα Εξάρχεια. 

«Η χθεσινή επίθεση κατά αντρών του Λιμενικού, αλλά και κατά εισαγγελέα που τους συνόδευε, στα Εξάρχεια, ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Δεν αποδεικνύει μόνο για μια ακόμα φορά το άβατο των Εξαρχείων, πιστοποιεί όμως τις σχέσεις αναρχικών με τον υπόγειο και βρώμικο κόσμο των ναρκωτικών. Δυστυχώς σήμερα στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα κανείς και πουθενά δεν αισθάνεται ασφαλής», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: Η αλήθεια πίσω από το φιάσκο της επιχείρησης στα Εξάρχεια- Αλαλούμ ανάμεσα σε Λιμενικό & Αστυνομία | iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα