Η ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΥΡΗΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ  ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ 23.7.2021  

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Διαβάσαμε με προσοχή το σύντομο περιεχόμενο της Δήλωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις Τουρκικές παράνομες ενέργειες στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και δηλώνουμε τα ακόλουθα:

  1. Φραστικά και επικοινωνιακά το περιεχόμενο της Δήλωσης, ως Δήλωσης, ακούγεται  σωστό και πρέπει να ικανοποιεί και ξένους και δικούς οι οποίοι ικανοποιούνται με τα ελάχιστα ώστε, να διατηρείται «κλίμα» μεταξύ των «πλευρών», στη βάση της συμβιβαστικής διπλωματικής δραστηριότητας για λύση του Κυπριακού. Καταδικάζει αρχικά την Τουρκική ενέργεια που εξαγγέλθηκε 20 Ιουλίου και ζητεί «αναστροφή» της, όχι όμως ανάκλησή της. Εκφράζει λύπη αντί καταδίκη για τη  μονομερή  ενέργεια την  οποία χαρακτηρίζει  αντίθετη με προηγούμενα Ψηφίσματα και δηλώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.
  2. Σε ότι αφορά τα Ψηφίσματα του, το ΣΑ στη δήλωσή του τονίζει την ανάγκη για πλήρη σεβασμό και εφαρμογή τους, συμπεριλαμβανομένης και της μεταβίβασης στη Διοίκηση του ΟΗΕ της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων.  Αποφεύγεται επιμελώς το  απευθείας κάλεσμα για εφαρμογή των Ψηφισμάτων για την Αμμόχωστο.
  3. Διαφωνούμε κάθετα με την επαναλαμβανόμενη δέσμευση της Κύπρου σε λύση ΔΔΟ από το ΣΑ, κάτι το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως μοχλός πίεσης και εκβιασμού μας να συνθηκολογήσουμε και να νομιμοποιήσουμε τα κατοχικά δεδομένα.
  4. Διαφωνούμε για  το γεγονός ότι η Κυβέρνηση περιορίστηκε να ζητεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας «Δήλωση» και όχι ΨΗΦΙΣΜΑ.

Οι δηλώσεις που ακολούθησαν την έγκριση της δήλωσης, με ηχηρές υποσχέσεις και υψηλούς τόνους  είναι εκ του περισσού διότι, όλοι αυτοί έπρεπε να τοποθετηθούν αντικατοχικά, στη συζήτηση εντός του ΣΑ. Διευκολύνθηκαν όμως να μην τοποθετηθούν στο ΣΑ αντικατοχικά, από δύο απραξίες της Κυβέρνησης :

  • Από το γεγονός ότι δεν καταθέσανε προσφυγή για Ψήφισμα με αντικατοχικό περιεχόμενο και,
  • Από το γεγονός ότι δεν ήταν διατεθειμένη έστω και στη Δήλωση, να διατυπώνεται αντικατοχικό περιεχόμενο..
  • Με αντικατοχικό περιεχόμενο εννοούμε: Καταδίκη, ανάκληση  και ρητό  κάλεσμα για άμεση εφαρμογή των υφισταμένων Ψηφισμάτων του ΣΑ εντός χρονοδιαγράμματος στην εκπνοή του οποίου να προνοούνται μέτρα/κυρώσεις.
  • Δυστυχώς η Κυβέρνηση δέχθηκε να βολέψει τη Βρετανική Διπλωματία με φραστική διατύπωση η οποία να βολεύει τον κατακτητή και τους συνοδοιπόρους του και να περάσει στο εσωτερικό μέτωπο ως θετική εξέλιξη.

Ξανακαλούμε την Κυβέρνηση και τα Κόμματα να επανεκτιμήσουν την κατάσταση  και να θέσουν τέρμα στο θέατρο του παραλόγου με το οποίο επιχειρείται να ικανοποιηθεί ο Τούρκος κατακτητής και ο δολοπλόκος αποικιοκράτης με προσέγγιση η οποία θα ξεγελάσει τον Κυπριακό Λαό να εγκρίνει το έκτρωμα που κυοφορείται.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα