Η αγωνία αυτού του Τόπου, για ζωή…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Θα ήθελα να γράψω λίγα λόγια για τον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ, που έχει ενώσει το πανελλήνιο σε έναν κοινό σκοπό: στην σωτηρία του από έναν σχεδόν βέβαιο και βασανιστικό θάνατο. Η οικογένειά του δεν έχει ανάγκη από λόγια, αλλά από έργα: από οικονομική στήριξη, στον δύσκολο αγώνα της. Όμως η χθεσινή (και μαζική θα έλεγε κανείς) επίθεση που δέχθηκαν τόσο οι γονείς του μικρού αυτού αγγέλου, όσο και ο κόσμος που τους στηρίζει στο έργο τους, μια επίθεση που έλαβε χώρα από συγκεκριμένα Μέσα που σιγούσαν όταν ξεκίνησε η όλη προσπάθεια, αυτή η άδικη επίθεση με παρακινεί στο εκφράσω δημόσια την λύπη μου. Αυτήν την λύπη αισθανόμαστε όλοι οι απλοί άνθρωποι, όταν βλέπουμε φερειπείν την μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας στο 2018, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, με υποχώρηση των γεννήσεων και αύξηση των θανάτων.

Γίνεται λόγος για “ιατρική των σοσιαλ μιντια”, και για πλάνη των γονέων του παιδιού, οι οποίοι δεν εμπιστεύονται την “επιστήμη” και συμπαρασύρουν και άλλους σε αυτή την πλάνη. Κοιτάξτε με τί λέξεις λοιδορείται για ακόμα μια φορά η αυθόρμητη κινητοποίηση του απλού πολίτη. Δείτε πόσο μισούν την αγωνία αυτού του Τόπου για ζωή! Τρέμουν όταν ξυπνά ο Λαός, όταν η μάζα μετατρέπεται σε Κοινότητα. Τους φοβίζει όταν οι άνθρωποι βρίσκουν κάτι το κοινό, που τους ενώνει και αναδεικνύει την ιδιοπροσωπία τους. Τους πιάνει σύγκρυο, όταν η Κοινωνία αποδεικνύει ότι δεν έχει την ανάγκη της κρατικής βοήθειας, και μάλιστα εξευτελίζει την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού, στο να δώσει μια τελευταία ελπίδα σε ένα νήπιο.

Ο Παναγιώτης-Ραφαήλ έχει ήδη μετατραπεί σε ένα σύμβολο, και θα παραμείνει ως σύμβολο για πάντα στην μνήμη μας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, που προσευχόμαστε να είναι το καλύτερο γι’ αυτόν. Η εικόνα του είναι η Ελπίδα αυτού του τόπου για ζωή, η Δίψα του λαού μας για να μεταβεί από την βιοτή στην πραγματική ζωή. Είδατε πού μας έφτασε η εξασφάλιση της εφήμερης βιοτής: φτάσαμε στο να μετρούμε την ζωή μας με οικονομοτεχνικά κριτήρια, και να θεωρείται “ευτυχία” η άνοδος κάποιων στατιστικών δεικτών.

Αυτό είναι ακριβώς που δεν αντέχει το Σύστημα που θα ευχόταν να μην είχε γεννηθεί ο Παναγιώτης-Ραφαήλ: δεν αντέχει ένα σύμβολο που να μας ενώνει, και να διαλύει τα δεσμά που κρατούν τον κόσμο σιδηροδέσμιο στον κομματισμό, και στον φόβο να εκφραστεί, μήπως και χάσει την δουλειά του ή την προαγωγή.

Ένα σύμβολο που μας ελευθερώνει, αυτός είναι ο Παναγιώτης-Ραφαήλ, που τον υπεραγαπάμε, και προσευχόμαστε γι’ αυτόν σαν να ήταν δικό μας παιδί.

Θα στείλουμε τον Παναγιώτη-Ραφαήλ στην Βοστώνη, όλοι εμείς οι γνωστοί του άγνωστοι, από το υστέρημά μας. Δεν θα αφήσουμε ούτε μία μέρα να πάει χαμένη, μέχρι να βεβαιωθούμε ότι θα του χορηγηθεί η θεραπεία, που είναι και η τελευταία του ελπίδα, ανθρωπίνως. Εάν δεν σωθεί αυτό το νήπιο, η Ελλάδα θα είναι ανυπόφορα άδεια.

Υστερόγραφο: επειδή από τους επικριτές της καμπάνιας για τον μικρό γίνεται αναφορά στην “Επιστήμη”, έτσι γενικά και αυθόρμητα, θα ήθελα να προτείνω ένα βιβλίο που πρόσφατα εκδόθηκε, με συγγραφείς τον ερευνητή στην κβαντομηχανική Fabio Scardigli, τον νομπελίστα φυσικό Gerard’t Hooft και τους κορυφαίους φιλοσόφους Emanuele Severino και Piero Coda, με τίτλο: Determinism and Free Will (Springer, 2019). Ίσως η ανάγνωση αυτού του σύντομου, και ιδιαίτερα σημαντικού, πονήματος, να τους κάνει να συνειδητοποιήσουν ότι η επιστήμη δεν είναι Ιερά Εξέταση, και δεν φέρει κανένα αλάθητο.

Κυριάκος

spot_img

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η γενικευση της ολης καταστασεως και των αντιδρασεων ορισμενων πολιτων για το συγκινητικο οντως θεμα του μικρου Παναγιωτη-Ραφαηλ δεν προαγει την φιλαλληλια , η οποια κυριως εκδηλωνεται απο χριστιανους και ορισμενους δειγματοληπτικα ουμανιστες , που θα συνεχισουν να βοηθουν και αυτον τον μικρο και καθε πασχοντα συνανθρωπο τους ,χωρις να διαφημιζουν την προσφορα τους , γιατι πιστευουν στο ”μη γνώτω η αριστερα σου τι ποιει η δεξια σου”.
    Παντως καλον θα ηταν να ειχαμε σε αντιπαραθεση τις γνωματευσεις των Ελληνων ιατρων της αρμοδιας προς εγκριση Επιτροπης για θεραπεια του στην Αμερικη και των Αμερικανων ιατρων ,που θα μπορουσαν και αυτοι να μη εισπραξουν το μεγαλο ποσο της θεραπειας του και ”να δωρησουν” την ζωη στον ατυχο μικρο Ραφαηλ .
    Παντως το οτι ο κ. αρθρογραφος προσευχεται για την μικρο ασθενη , πιστευει και αυτος στο ”εαν τε ζωμεν , εαν τε θνησκομεν του Θεου εσμεν ”
    Τελος ειναι υπερβολη να γραφουμε την φραση ”εαν δεν σωθει αυτο το νηπιο η Ελλαδα θα ειναι ανυποφορα αδεια ”, γιατι ουδεις γνωριζει πόσα αλλα νηπια στη Ελλαδα χανουν και θα χανουν την ζωη τους , επειδη οι γονεις τους δεν βρισκουν ”τις ακρες ” για την Βοστωνη ,χωρις η Ελλαδα και καθε χωρα να ειναι αδεια.
    Ποιος θα συντρεξει και θα παρηγορησει αυτους τους γονεις;;;.

    • Όντως θα είναι άδεια η Ελλάδα, αν φύγει ο Παναγιώτης-Ραφαήλ, λόγω κωλυσιεργίας…δεν έχετε ερωτευτεί ποτέ; Αν ακούσετε την συγκέντρωση της ΕΦΕΕ του Σαββόπουλου, αν ζήσετε αυτό το τραγούδι, θα καταλάβετε πως μιλά για τον έρωτα δύο ανθρώπων, οι οποίοι, όταν ανταμώνουν, χορεύουν βαλς μέσα στο πλήθος. Είναι μια άλλη οπτική, ποιητική. Ο Θεοδωράκης έγραφε επαναστατικά τραγούδια, χρησιμοποιώντας μοτίβα του κόκκινου στρατού. Ο Σαββόπουλος έγραψε επαναστατικά σε ρυθμό βαλς, μιλώντας για τον έρωτα, για την δίψα για ζωή. Καλό θα ήταν να μην διαβάζετε ξερά. Δουλέψτε το λίγο αυτό…ας επικεντρωθούμε στο να σώσουμε τον μικρό, για να σωθεί όλη η Ελλάδα…

      • Εαν ειναι λογω κωλυσιεργιας ….μαζι σας . Τα υπολοιπα ειναι φλυαριες .
        Θεσετε το προβλημα , δειτε την αντιμετωπισή του στην Ελλαδα απο τους ειδημονες και εμπειρους γιατρους και την σχετικη Επιτροπη , αντιπαραβαλετε τις επιστημονικες ενστασεις των ιατρων της Αμερικης και μετα να γραψετε για να συγκινησετε περισσοτερο και να συντρεξουμε με δυο χερια για να πραγματοποιηθει ,που θα πραγματοποιηθει , η θεραπεια στην Αμερικη του μικρου Ραφαηλ.
        Για τυχον αλλους Ραφαηλ θα ενδιαφερθειτε -ενδιαφερθουμε για να εχει συνεχεια η χριστιανικη-ουμανιστικη προσπαθειά σας-μας;;;
        Οσο για τις υπερβολες δεν ειστε ο μονος . Μερικοι την ψιχαλα την λενε καταιγιδα.
        Να ειστε καλα.

        • Η περίπτωση του Παναγιώτη-Ραφαήλ είναι πανομοιότυπη με αυτήν του μικρού Αντώνη από την Κύπρο. Μπορείτε να βρείτε, στο διαδίκτυο, την έκθεση δύο καθηγητριών πανεπιστημίου και νευρολόγων, στην Αθήνα, που εξέτασαν τον Παναγιώτη, καθώς και την έκθεση (βάση των εξετάσεων) από το νοσοκομείο στην Βοστόνη. Από την άλλη, η επιτροπή του ΕΟΠΥΥ δεν βασίστηκε σε εξετάσεις, αλλά σε απόκρυψη της αλήθειας για την συγκεκριμένη θεραπεία στην Βοστώνη: ο Γιώργος Τράγκας αποκάλυψε, σήμερα το πρωί, ότι αυτή η θεραπεία ακολουθήθηκε και από κοριτσάκι στο Βέλγιο. Πολλά θα βγούνε στην φόρα στο προσεχές διάστημα, οπότε θα ήταν καλό να μην βιάζεστε. Το σχόλιό σας εμπεριέχει αρκετή εμπάθεια, γι’ αυτό θεωρούμε σωστό να μην συνεχίσουμε την επικοινωνία μαζί σας.

          • Εμπαθής δεν είναι όποιος παραθέτει το ”εάν τε ζώμεν , εάν τε θνήσκομεν του Θεού εσμέν” .
            Χαίρομαι πάντως που στην απάντηση σας καταγράψατε την κατάσταση και αποφύγατε τις υπερβολές , που έγιναν αιτία του σχολίου μου ,μαζί με το ”νοιάξιμό”μου και για τυχόν άλλους τέτοιους μικρούς ασθενείς .
            Εύχομα-προσεύχομαι για τον μικρό Ραφαήλ και για όλους τους μικρούς ασθενείς με τέτοιες ασθένειες.
            ΤΕΛΟΣ.

    • «Τρέμουν όταν ξυπνά ο Λαός,
      όταν η μάζα μετατρέπεται σε Κοινότητα.
      Τους φοβίζει όταν οι άνθρωποι βρίσκουν κάτι το κοινό,
      που τους ενώνει και αναδεικνύει την ιδιοπροσωπία τους.

      Τους πιάνει σύγκρυο,
      όταν η Κοινωνία αποδεικνύει ότι
      δεν έχει την ανάγκη της κρατικής βοήθειας…»

      ~~

      Για την ιστορία, τον Αναγνωστάκη τον είχε διαγράψει το ΚΚΕ το 1946
      amerikanotsolias Πριν από 6 χρόνια

      Ο Αναγνωστάκης ήταν αριστερός αγωνιστής, αλλά όχι κομουνιστής.
      και αυτό που μπερδεύουν πολλοί στους στίχους, είναι αυτό:
      Τον πανικό που στραγγαλίζει την καρδιά σας
      σαν σημαία καρφώσατε σ’ εξώστες,
      με σπουδή φορτώσατε το εμπόρευμα.

      Για να μη χάνεται το νόημα. Και ρίξτε μια ματιά και σε ολόκληρο το ποίημα, άλλα και στα υπόλοιπα ποιήματα του Αναγνωστάκη.
      κουκουέδες μπορεί να είσαστε, κομουνιστές όμως, όχι.
      czachos78 Πριν από 6 χρόνια

      44 πάντες δὲ οἱ πιστεύσαντες ἦσαν ἐπὶ τὸ αὐτὸ καὶ εἶχον ἅπαντα κοινά
      Πράξεις τών Αποστόλων, κεφ. β’, εδάφ. 44
      [44] Omnes etiam qui credebant, erant pariter, et habebant omnia communia.
      Latin Vulgate Bible, Πράξεις τών Αποστόλων, κεφ. β’, εδάφ. 44

      Κι ήθελε ακόμη πολύ φως να ξημερώσει
      όμως εγώ δεν παραδέχτηκα την ήττα.
      Έβλεπα τώρα πόσα κρυμμένα τιμαλφή έπρεπε να σώσω,
      πόσες φωλιές νερού να συντηρήσω μέσα στις φλόγες…
      https://www.youtube.com/watch?v=9Kzzf2b6Ipw,

      καθώς:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα