Η Αίγυπτος προειδοποιεί την Αιθιοπία εάν υπάρξει μείωση των υδάτων του Νείλου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Απρίλιος 7, 2021. 21:05. Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι η Αιθιοπία προσπαθεί να επιβάλει τετελεσμένο γεγονός,  με το νέο ‘Αναγεννησιακό Φράγμα’ στα νερά του Νείλου, επισημαίνοντας το υψηλό κόστος οποιασδήποτε αντιπαράθεσης ή σύγκρουσης.

Στις δηλώσεις του, στο περιθώριο των εγκαινίων ενός εθνικού έργου στη νέα διοικητική πρωτεύουσα, ο Σίσι πρόσθεσε ότι η Αίγυπτος σεβάστηκε την επιθυμία της Αιθιοπίας να αξιοποιήσει το διαθέσιμο νερό του Νείλου, υπό την προϋπόθεση ότι δεν διακυβεύονται τα συμφέροντα της Αιγύπτου όσον αφορά την ποσότητα των υδάτων.

Ο Αλ-Σίσι στην ομιλία του  χαρακτήρισε τους Αιθίοπες ως «αδέρφια», προειδοποιώντας όμως για τις συνέπειες που τυχόν θα υπάρξουν εάν θιγούν τα συμφέροντα της Αιγύπτου. Η προειδοποίηση ήρθε κατόπιν της απόφασης της Αιθιοπίας να γεμίσει το νέο φράγμα που ενδεχομένως θα υπήρχε μείωση της ροής του Νείλου προς την Αίγυπτο.

Ο Αλ-Σίσι είπε, «Η συνεργασία και η συμφωνία είναι πολύ καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια», αναφερόμενος στο συντονισμό της χώρας του με το Σουδάν και ότι η κίνηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της «δικαιοσύνης του σκοπού μας και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας όπως προβλέπεται για τα διεθνή ρεύματα».

BBC

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα