Η Άγκυρα απειλεί Total, ENI για ΑΟΖ: Αν παραβιάσετε τη “γαλάζια πατρίδα” θα αμυνθούμε

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Φωτογραφία του Τουρκικού υπουργείου Άμυνας. Photo via Twitter, @tcsavunma

AUGUST 1, 2019

“Νέα (δήθεν) πρόκληση” από την Κυπριακή Δημοκρατία, που ασκεί τα νόμιμα δικαιώματά της στην κυπριακη ΑΟΖ, χαρακτηρίζει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα “Γενί Σαφάκ” στο μεγάλο πρωτοσέλιδο της υπό τον τίτλο “Πειρατεία” την αδειοδότηση της γαλλικής Total και της ιταλικής ΕΝΙ στο τεμάχιο 7.

Ο απόστρατος υποναύαρχος Τζεμ Γκιουρντενίζ δηλώνει στην τουρκική εφημερίδα πως στην περίπτωση που η TOTAL θέλει να διεξάγει εργασίες σε περιοχή που η Τουρκία θεωρεί δική της, τότε ακόμη και το γαλλικό πολεμικό να τη συνοδεύει δεν θα αλλάξει τίποτα.

Υποστηρίζει ότι “η μονομερής ανακήρυξη των τεμαχίων 1,4,5,6,7 από την Κυπριακή Δημοκρατία ως υφαλοκρηπίδα της αποτελεί κλοπή του μεριδίου της Τουρκίας”. “Αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει παραβίαση των συνόρων της ‘γαλάζιας πατρίδας’. Εάν η Total διεξάγει εργασίες που παραβιάζουν την γραμμή της Τουρκίας δεν τίθεται θέμα η χώρα μας να μην κάνει βήμα και να μην αμυνθεί”, υποστήριξε ο απόστρατος υποναύαρχος.

Επίσης σε δηλώσεις της στην Γενί Σαφάκ, η Πρόεδρος του Κέντρου Εφαρμογής Θαλάσσιου Δικαίου και Ερευνών Εμετέ Γκιουζουγκιούζελι υποστήριξε ότι από το 2002 η Τουρκία δεν επέτρεψε σε καμιά ξένη εταιρεία να μπει στην υφαλοκρηπίδα της και δεν αποδέχτηκε την παρουσία της χωρίς άδεια. “Δεν θα επιτρέψει δραστηριότητες στο τεμάχιο 7 χωρίς άδεια”, υποστήριξε.

Πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Τουρκία/Κωνσταντινούπολη 01/08/2019

Πηγή: Η Άγκυρα απειλεί Total, ENI για ΑΟΖ: Αν παραβιάσετε τη “γαλάζια πατρίδα” θα αμυνθούμε https://hellasjournal.com/2019/08/i-agkyra-apeilei-total-eni-gia-aoz-an-paraviasete-ti-quot-galazia-patrida-quot-tha-amynthoyme/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα